Детски бял: Как да подредим една стая, така че да не изглежда скучно? Правила за комбиниране на стилен интериор (140+ снимки)

Детско бяло Това е едно от най-традиционните и в същото време разумни решения. Белият цвят създава усещане за чистота и свежест, изглежда добре в минимализъм и скандинавски стил, и най-важното е неговото достойнство - е неутрален. Достатъчно е да смените мебелите, да висят плакати вместо снимки, а стаята на бебето да се превърне в стая за тийнейджъри. Достатъчно е да смените мебелите отново, да висят картини вместо плакати и да сложат килим, а сега това вече е стаята на един млад мъж. Многофункционалността на бялото го прави добър избор. Научете повече за всички нюанси на довършителни работи за всяка възраст по-подробно по-долу.

Съдържание на тази статия:

Характеристики на бял цвят и избор на подходящ нюанс

Бялата е цветът на мира и почивката на тревожните деца.

Бялата е цветът на мира и почивката на тревожните деца.

Бялото има няколко специални функции, които го отличават от други цветове:

 • неутралност, Той е комбиниран с всички цветове като цяло, те също определят точно как ще изглежда интериора. Смесете го с пастелни цветове - праскова, лимон, деликатензелен - и да получите спокойна хармонична стая, която трябва да се отпуснете. Добавете ярки цветове - червеното, оранжево, канарче, наситено син - и да получите впечатление на шофиране, красотата на пробуждането и настройването по един весел начин.
 • Отразяващи свойства, Той отразява и пречупва светлината по такъв начин, че стаята изглежда по-светла и по-голяма. Това е особено полезно в малки апартаменти, където може да се отдели само малка площ за детската стая.
 • лекота, Балансира други цветове. В комбинация с него дори най-лъскавите или най-тъмните нюанси започват да изглеждат по-спокойни. Комбинацията му с черно ще даде сериозност, а не мрак. Неговата комбинация с червеното ще даде шофиране, а не нервност.

С този цвят стаята изглежда по-голяма и по-лека.

С този цвят стаята изглежда по-голяма и по-лека.

Като цяло, това е много хубав цвят, с който лесно се работи. Първата стъпка в тази работа е да изберете нюанс на бяло, който съответства на конкретна стая:

 • Ако в стаята има малко светлина, прозорците му са обърнати на север и в него почти няма слънце, сянката трябва да е топла, иначе ще изглежда студена и неудобна.
 • Ако в стаята има много светлина, прозорците са с южно изложение и в нея има много слънце, можете да използвате студени нюанси, така или иначе няма да е студено.

Декорирането на бяла детска стая е не само лесно, но и много интересно.

Декорирането на бяла детска стая е не само лесно, но и много интересно.

Топли нюанси винаги дават усещане за комфорт. Студената тежест, и ако отидете твърде далеч с тях, можете да получите асоциации с операционната зала или болницата, която в детската стая е напълно неподходяща.
На борда
По-добре е да добавите хладни цветове към студения нюанс на бялото и обратно.
Добре отговаря на всеки цвят.

Добре отговаря на всеки цвят.

За да сте сигурни, че сянката е избрана правилно, можете да рисувате дълга хартиена лента в нея (например парче от стари ненужни тапети), да го окачите на стената цял ден и да видите как се променя цвета в зависимост от времето. След това вземете друга сянка и закачете лентата, рисувана върху нея на следващия ден.

Обикновено такава визуална демонстрация е много полезна.

Възможност за момче в комбинация със синьо

Възможност за момче в комбинация със синьо

Ще ви бъде интересно:ПРЕГЛЕД: Тапети в детската стая за момчета (+200 снимки): даваме на детето възможност да изрази себе си

връщане към меню ↑ връщане към меню ↑

Довършителни и възможни цветови елементи

Белият цвят е капризен - лесно се замърсява, нуждае се от постоянна грижа. Затова е по-добре да изберете практически материали за довършителни работи, които след това ще бъдат лесни за работа:

 • на пода ламиниран паркет или линолеум - и двете са лесни за измиване, а едната и другата не абсорбира миризми и течност, не е чувствителна към агресивна химия;
 • стените на боя или покритие могат да се пере тапети - и това, и другото ще бъде лесно да се почисти по-късно, дори ако детето реши да се изрази творчески и да се възползва от тях;
 • таван да боядисва или да прави напрежението - и това, а другото не абсорбира миризми, лесно се почиства, не страда от влага и служи за дълго време.

Най-често стените в детските стаи рисуват стени

Най-често стените в детските стаи са боядисани

Желателно е да няма лъскави повърхности. Бял цвят и така се отразява, ако има допълнителен блясък, той ще стане прекалено сияен и сходствата с операционната зала не могат да бъдат избегнати.

Цветните елементи са предназначени да разреждат стерилността на бялото, да я правят по-забавно и интересно. Всъщност те определят основния тон.

Стикери. Големи, цветни, изобразяващи цветя, птици, любими герои.Те могат да заменят картината и лесно да се отлепят, когато се отегчат. Плакати или картини. С цветя, с абстрактни модели, с музикални групи и всичко друго. Те ще дадат жизненост и яркост и ще бъдат лесно премахнати. Цвят стена или две стени. Привлечете вниманието към себе си, напълно променете възприятието на стаята. Цветът може да не е еднороден, но с модели или абстрактни модулации. Или може да бъде картина, изобразяваща диаграма от книга. Цветен таван. Интересно, нестандартно решение. Не можете просто да го нарисувате и да сложите картината - небето, преплитащи се листа, слънцето, луната, звездите и всичко останало. Дребни тапети или боя за шисти. Те могат да имат всякакъв цвят, а можете да ги рисувате - чудесно решение за малка детска стая. Цветен килим на пода. Не само акцент, но и утеха. Ще бъде хубаво да се играе, да чете книги и дори да спи. Цветни мебели. Също така е и нестандартно решение, което позволява, заедно с промяната на комплекта, напълно да променят външния вид на помещението.

Разредете бялата стерилност с ярки елементи

Те могат да бъдат както следва:

 • стикери, Големи, цветни, изобразяващи цветя, птици, любими герои. Те могат да заменят картината и лесно да се отлепят, когато се отегчат.
 • Плакати или снимки, С цветя, с абстрактни модели, с музикални групи и всичко друго. Те ще дадат жизненост и яркост и ще бъдат лесно премахнати.
 • Цвят стена или две стени, Привлечете вниманието към себе си, напълно променете възприятието на стаята. Цветът може да не е еднороден, но с модели или абстрактни модулации. Или може да бъде картина, изобразяваща диаграма от книга.
 • Цветен таван, Интересно, нестандартно решение. Не можете просто да го нарисувате и да сложите картината - небето, преплитащи се листа, слънцето, луната, звездите и всичко останало.
 • Дребни тапети или боя за шисти, Те могат да имат всякакъв цвят, а можете да ги рисувате - чудесно решение за малка детска стая.
 • цвят килим на пода, Не само акцент, но и утеха. Ще бъде хубаво да се играе, да чете книги и дори да спи.
 • цвят мебели, Също така е и нестандартно решение, което позволява, заедно с промяната на комплекта, напълно да променят външния вид на помещението.

Цветен килим на пода - ярък акцент за всяка стая

Цветен килим на пода - ярък акцент за всяка стая

Можете да залепите тапети на долната трета на стените, можете да ги рисувате с мотиви, можете да им дадете текстура, можете да приложите абстрактни светли петна и преливания.

Всъщност цветните елементи могат да бъдат абсолютно всички. Човек, който действа като дизайнер, е ограничен само от въображението си.

Обърнете внимание на стената с ярки тапети

Обърнете внимание на стената с ярки тапети

На борда
С цветни елементи трябва да внимавате. Те не трябва да бъдат прекалено много и трябва да се комбинират помежду си.

Ще ви бъде интересно:ПРЕГЛЕД: Проектиране на детска стая с мек диван: Как и къде да го сложа?

връщане към меню ↑ връщане към меню ↑

Как да подредим детската стая в различни периоди?

В различни периоди от живота на едно дете, цветните елементи могат да бъдат различни, да носят различно послание и може да има различен брой от тях.

Основното, което се ръководи от възрастта на детето.

Основното, което се ръководи от възрастта на детето.

връщане към меню ↑

Бебешка стая

В стаята на бебето, което все още не отиде дори в детската градина, подходящи са топли нюанси на бялото, разредени с пастелни, меки цветове. Те могат да бъдат:

 • розово;
 • праскова;
 • бледо лилаво;
 • меко синьо.

Детска стая в бяло може да бъде украсена с рафтове или рафтове

Детска стая в бяло може да бъде украсена с рафтове или рафтове

Те могат да оцветят:

 • модели на леглото;
 • навес над леглото, ако има такъв;
 • килим на пода, без който просто не може да направи, защото детето се нуждае от някъде, за да се научи да пълзи, и след това да ходи;
 • модели и картини по стените - те трябва да харесват родителите си за момента, защото детето е твърде малко, за да изрази мнението си.

Не всеки предпочита балдахин на леглото

Не всеки предпочита балдахин на леглото

Играчките могат да действат като светли петна. Гардеробът с тях може да се различи и акцентира, или да се завеси с завесата от един и същ деликатен цвят, който се избира в допълнение към бялата.

Големи ярки акценти няма да са на място.

Ще ви бъде интересно:ПРЕГЛЕД: Бебета от годината за момчета и момичета: Многофункционални дизайни, които ще бъдат удобни за бебета

връщане към меню ↑

Стая в предучилищна възраст

В стая в предучилищна възраст, когато сменяте слушалките и акцентите, можете да вземете предвид неговото мнение, превръщайки ремонта в истинска игра и обучение в умения за вземане на решения.

Нежни пастелни цветове за стаята на малкото момче

Нежни пастелни цветове за стаята на малкото момче

Цветовете могат да бъдат оставени пастелни и можете да изберете по-светло. Не забравяйте да изберете зони - една за спане, другата за игри и да ги разделяте с цветове.

В спалнята:

 • пастелни цветове, създадени за почивка и почивка;
 • навес над леглото или завесата, която се отделя от останалата част на помещението;
 • воал върху леглото, което също може да бъде оцветено;
 • малка нощна светлина, която ще спаси едно дете от страха от тъмнината и акцента едновременно;
 • минимум неща и минимум мебели.

Голяма възможност - минимум неща и мебели

Голяма възможност - минимум неща и мебели

В игралната зона:

 • ярки цветове, които се настройват за забавление и дейност;
 • шкафче с играчки, където са поставени или изложени;
 • мек килим, на който можете да седнете или да легнете, когато четете книга, да събирате пъзел, да играете с пишещи машини или да правите от дизайнер;
 • снимки, картини или плакати по стените, изобразяващи любимите ви герои.

Разделете стаята на зони

Разделете стаята на зони

В зоната за игра можете да направите малко парче от стената на плочата, така че детето да може да рисува. Или поставете маса, на която е удобно да извайвате и да правите занаяти.

Необходимо е да се изберат цветовете, които ще се комбинират - или ще бъдат свързани, или ще бъдат различни нюанси на един и същи цвят (богато синьо в игралната зона, деликатно синьо в спалнята) или ще бъдат контрастирани.

Изберете цветове, които да съвпадат

Изберете цветове, които да съвпадат

Ще ви бъде интересно:ПРЕГЛЕД: Модерни завеси в детската стая за момчета и момичета: красиви новини (175+ снимки)

връщане към меню ↑

Студентска стая

В стаята на ученика е важно да се има предвид и мнението на детето. Какви стени иска да види, какъв килим, какви книги? Можете да оставите зоната за сън и игра без промяна, като добавите към тях работна зона.

На тази възраст трябва да вземете предвид желанията на детето.

На тази възраст трябва да вземете предвид желанията на детето.

В него:

 • тихи цветове, които помагат за фокусиране: зелено, синьо, кафяво, деликатно жълто;
 • маса, на която е удобно да се седи и пише, стол, който може лесно да се регулира според височината на детето;
 • лампа, която се поставя от лявата страна, за да не се развалят почеркът и очите;
 • рафтове, на които ще се подготвят учебници, тетрадки, училищни награди, ако има такава.

Бялата детска стая може да

Бялата детска стая може да "расте" с детето

Не забравяйте да включите нещо, което се отнася до хобито на детето. Например чертежи на коли по стените или телескоп на прозореца. Опитайте се да направите всичко съвместимо и така, че дори в състояние на хаос стаята не изглежда отблъскваща.

Бялата детска стая може да “се разрасне” с детето.

Не забравяйте да изберете маса, на която детето ще седи удобно.

 

Ще ви бъде интересно:ПРЕГЛЕД: Какво трябва да бъде Детска стая (310+ снимки): Избор на тапети, под, таван, детско легло

връщане към меню ↑

Студентска стая

Когато детето не стане дори тийнейджър, но млад мъж, можете да го оставите да украсява стаята по свой вкус, да премахне зоната за игра, да снима снимки от стените, да изхвърли, да разпространи или спаси играчки.

Но никой няма да спре родителите да участват и да дават някои съвети.

На тази възраст можете да разрешите на ученика да подреди стаята си.

На тази възраст можете да разрешите на ученика да подреди стаята си.

Трябва да е в стаята:

 • Спална зона със спокойни релаксиращи цветове, легло и нощна лампа.
 • Работната зона, с маса, стол, цветове и неща, които помагат в работата.

В стила на минимализма - лесно и просто

В стила на минимализма - лесно и просто

Стените могат да бъдат украсени с плакати, картини, мотиви. Сменете снимките с любимите си групи със снимки на семейството или местата, които детето иска да посети. Килим за закупуване на нов или просто изхвърляне на стария, подреждане на място за почивка с фотьойл и уютна лампа.

Ще ви бъде интересно:ПРЕГЛЕД: Качествено спално бельо в яслите за новородени - Ключът към здравословния бебешки сън

връщане към меню ↑

ВИДЕО: Съвременни идеи за детска стая

Актуализираме интериора в детската стая

Бели стаи за момичета

връщане към меню ↑ връщане към меню ↑

данни

Без значение на колко години е детето, на фона на бяла декорация можете да създадете за него личен рай, който да отговаря на неговите нужди и интереси. Основното е да се покаже гъвкавост, да се променят елементите, когато детето е готово за това, а не според графика, за да му позволи да участва в процеса.

И не забравяйте, че макар всички цветове да се комбинират с бяло, те също трябва да се комбинират.

връщане към меню ↑ връщане към меню ↑

ФОТОГАЛЕРИЯ (повече от 140 снимки)

7.7 Общ резултат
Бял цвят за интериора на детската стая

Много хора се страхуват от бялото в детската стая, смятайки го за марка. Но в действителност, на тъмен фон, всичко е все по-видимо. С този цвят могат да бъдат създадени много тандеми, които ще превърнат детската стая в истински свят на цветове и позитиви. След като прегледате информацията, моля, оставете коментарите си с аргументи в коментарите. Те ще бъдат полезни за други читатели. Вашето мнение е много важно за нас. Благодарим ви за участието. Оценяваме всеки ваш преглед и вашето време.

грижа
8
практичност
7.5
цена
7.5
Goodies
 • Светъл дизайн.
 • Визуално разширява стаята.
 • Можете да направите много тандеми.
 • Подходящ за всички възрасти.
 • Универсален цвят.
минуси
 • Повече внимание към грижите.
Добавете своя преглед

Ще се радваме и на вашето мнение

Оставете отговор

Вашата обща оценка

bg2.decorexpro.com - Дневник по дизайн, архитектура, интериорен дизайн

стаи

Двор и градина

дизайн