235 + Дизайн Снимки в тъмни цветове: Тъмно или Уютно? Необичайно стилен и модерен интериор (спалня, хол, кухня, баня)

Всеки иска, да дойде в къщата, да се наслади на приятна уютна атмосфера. Във всяка стая човек трябва да се чувства комфортно. Затова трябва да се опитаме да създадем подходяща среда за всеки от тях. Не всеки използва тъмни тонове за тази цел. Но именно те са способни да въплъщават интересен интериор с нотки на лукс и аристокрация. Ако изберете правилните цветове за стените, пода, тавана, както и всички мебели, текстил и основни цветове, тогава резултатът ще бъде интересен, и най-вече необичаен интериор. Всички цветове трябва да бъдат в хармония един с друг, подчертавайки нестандартния подход към дизайна на помещението. Затова трябва предварително да знаете как да изберете оптималния нюанс на тъмна палитра? С какви тонове се комбинират и кои стилове са подходящи? Тези и много други трикове ще бъдат обсъдени в тази статия.

Съдържание на тази статия:

Трябва ли да избера тъмен интериор?

Обикновено хората са склонни да украсяват апартамент в по-светли или неутрални нюанси. Това визуално разширява пространството, правейки атмосферата по-приятна и уютна. Но с помощта на тъмни тонове можете да добавите интериор на изтънченост. Всяка стая в този дизайн изглежда стилно и интересно. Най-важното е да се съчетават финишното и всички предмети в помещението.

Важно е правилно да се съчетаят всички елементи в интериора.

Важно е правилно да се съчетаят всички елементи в интериора.

Поради това стаята изглежда просторна и хармонична. Цялата атмосфера е пропита с духа на лукса и аристокрацията. Тъмните интериори се намират в домовете на творческите хора. Те обичат да украсяват къщата с антични предмети или редки произведения на изкуството.

Ще ви бъде интересно:ПРЕГЛЕД: Свежестта и безопасността на Грийн в декорирането: 130+ Снимки на зелената кухня в интериора. Какво придава този естествен цвят?

връщане към меню ↑ връщане към меню ↑

Функции за избор

Тъмните интериори са направени не само в черни нюанси, които повечето хора смятат за твърде мрачни за жилището.

Ние добавяме към апартамента чар и изисканост

Ние добавяме към апартамента чар и изисканост

В дизайна на апартамента са популярни следните цветове:

 • олово сиво;
 • тъмна стомана;
 • мокър асфалт;
 • кестеняво.

Едно от големите предимства на тъмните тонове е тяхната гъвкавост.

Едно от големите предимства на тъмните тонове е тяхната гъвкавост.

Цветовете се използват за декориране на стени или за подчертаване на ярки акценти в една стая.

Класическа техника в съвременния интериор е използването на светли цветове за декорация на стени, срещу които тъмните мебели, текстилните предмети и допълнителните аксесоари ще изглеждат особено добре.

Когато извършвате тъмни интериори, трябва да вземете под внимание някои функции. Те ще създадат комфортна атмосфера в стаята, независимо от предназначението му.

Не забравяйте да вземете предвид всички параметри, преди да изберете дизайн

Не забравяйте да вземете предвид всички параметри, преди да изберете дизайн

Сред тях са:

Важно е да се използват няколко различни нюанса на тъмен цвят на закрито. Например таван По-добре е да направите няколко тона по-светли от стените, а всяка мебел не трябва да се слива с декорацията на декорацията на стаята.

За украса на стените се използва материал с украшение или шарка. Основното е, че не е ярко или твърде забележимо. Моделът едва се вижда. Това ще добави към атмосферата на необичайни, но интересни бележки.
Таванът е по-добре да направите няколко тона по-леки

Таванът е по-добре да направите няколко тона по-леки

За тъмен интериор можете да вземете черно етажите, Ако стените са леки, е позволено да се използват размазани тъмни нюанси, но за черна стая - само богата и дълбока сянка. Че стаята не изглежда твърде мрачна, се разпространява туккилимбоядисани в благородни тъмни нюанси. Те включват:
 • тъмна череша;
 • богато сиво.

Стаята често се разрежда с лек килим.

Стаята често се разрежда с лек килим.

Ако трябва да разредите интериора, за да се измъкнете от мрака и монотонността, дизайнерите препоръчват използването на релефен акцент. Може да бъде бял или оцветен. Ролята на ярки акценти може да изпълнява следните елементи:

 • един стол, изработени в ярък цвят;
 • роял
 • полилей;
 • творчески килим пред вратата;
 • реколта рамка за снимки;
 • необичайна фигурка или набор от писмени материали.

Комбинацията от няколко обекта от този тип в тъмен интериор изглежда впечатляващо. Основното нещо, което те са в хармония с околната среда, както и в комбинация помежду си.

Дизайн с тъмна баня

Дизайн с тъмна баня

Таванът е изработен от лъскави материали. Това ще добави усещане за пространство, визуално разширяване на стаята.
На борда
Когато една стая е направена в тъмни нюанси, тук е невъзможно да се използва съотношение 1: 1 с различен цвят. Това се отнася за тъмни и светли цветове. Допълнителната сянка трябва да балансира по-тъмната палитра.
Добавете малко бяло към кухнята

Добавете малко бяло към кухнята

Ще ви бъде интересно:ПРЕГЛЕД: Магията на цвета, която засяга нашето възприятие за интериора: Дизайн на червената кухня в ярки цветове (115+ снимки)

връщане към меню ↑ връщане към меню ↑

Тъмен интериор в различни стаи

Едно от основните правила, които трябва да се спазват при декорирането на стая в тъмни нюанси е да се направи стилен, но мрачен. За тази цел се препоръчва да се придържате към следната пропорция: използвайте 2 светлини върху 2 части от тъмното. Класическият интериорен дизайн е по-тъмен мебели и под, на фона на светъл таван и основните нюанси. Стените в този случай се допускат до неутрални нюанси.

Остават пропорционални в дизайна.

Остават пропорционални в дизайна.

Ще ви бъде интересно:ПРЕГЛЕД: Дизайнът на спалнята в модерен стил (125+ снимки) - Бели завеси / тапети / гардероб. Как да не се прекалява с избор?

връщане към меню ↑

Всекидневна

Ако изберете подходящия нюанс за проектиране на основните и допълнителни елементи на стаята, тогава резултатът ще бъде уютна атмосфера. Поставяйки акценти върху някои обекти, можете да постигнете интимна или загадъчна атмосфера, която не се среща в обикновените интериори.

С помощта на някои аксесоари можете да постигнете необичайна ситуация.

С помощта на някои аксесоари можете да постигнете необичайна ситуация.

Тъмният цвят като основен не може да се използва в дневни с малка площ. Оттенъкът ще направи помещението визуално по-малко, което ще даде усещане за свиване.

Добре избраното осветление или комбинация от черно с други нюанси ще помогне за решаването на този проблем. Сред тях са:

Тъмният цвят в хола, тъй като основният е по-добре да не се използва

Тъмният цвят в хола, тъй като основният е по-добре да не се използва

Всеки един от тези тонове ще придаде елегантност на всекидневната, което ще отвлече вниманието на гостите от малката стая.

За да се постигне уютна атмосфера в хола, препоръчително е да се следват няколко прости правила за декориране на дневната в тъмни цветове.

Мебелите от тъмни тонове могат да подчертаят елегантността и шика на просторните всекидневни.

Мебелите от тъмни тонове могат да подчертаят елегантността и шика на просторните всекидневни.

Те включват:

 • За голяма стая черният се използва като основен тон. Неговите много присъствали в украсата на стените. Най-важното предварително е да се помисли за мебелите, текстила и основните акценти в стаята, за да се избегне мрак.
 • В малките дневни, черните нюанси се появяват само като светли петна и акценти. Това запълва стаята с чар, създавайки в него интересни контрасти.
 • Ако хола е обърнат на юг, можете спокойно да използвате богати тъмни нюанси, за да проектирате стените. Поради това стаята никога няма да бъде скучна и скучна.
 • Въвеждането на ярки елементи е позволено във всеки тъмен интериор. Дизайнерите препоръчват използването на контрастираща палитра за това.
 • Светлите петна изглеждат невероятно на черен фон, създавайки уникална атмосфера.

Допуска се въвеждането на ярки елементи.

Допуска се въвеждането на ярки елементи.

На борда
Ако в хола има твърде малка площ и желанието да го украсите в тъмна гама е твърде високо, тогава можете да отидете за малко трикове и да комбинирате стаята с кухнята, лоджията или коридора.

Ще ви бъде интересно:ПРЕГЛЕД: Цвят на небето и морето: 215+ Снимки Изключителен дизайн. Изборът на комбинации от синьо в интериора

връщане към меню ↑

Спалня

Основната задача на залата е да създаде приятна атмосфера за добър сън и почивка. Затова мнозина дори не мислят как да го подредят в тъмна палитра.

Основното е да се създаде приятна атмосфера за отдих.

Основното е да се създаде приятна атмосфера за отдих.

Завършването е по-добре да се остави светлина, но основните мебели, текстил и допълнителни акценти могат да се направят в черни цветове, които не са скучни и мрачни. Тъмният интериор ще създаде интимна атмосфера в стаята. Това благоприятно се отразява на нощния живот на съпрузите, въвеждайки в него пикантни нотки на разнообразието.
Погрижете се за ярки текстили

Погрижете се за ярки текстили

Мебелите за спалня не е задължително да избират черни цветове. Подходящо е да се използват нюанси:

 • тъмнокафяв;
 • графит;
 • венге.

Използвайте различни нюанси, за да разредите мрака

Използвайте различни нюанси, за да разредите мрака

На борда
Ако човек смята, че интериорът все още се оказва твърде мрачен, трябва да добавите текстилни елементи към спалнята. Колкото повече ще има, толкова по-удобна ще бъде ситуацията в стаята. В резултат на това можете дори да постигнете топла домашна атмосфера.

Ще ви бъде интересно:ПРЕГЛЕД: Кафява кухня в интериора (120 + Photo) - Успешни комбинации за интелигентни идеи

връщане към меню ↑

баня

Стая, пълна с много тъмни цветове, става луксозна и елегантна. Черен тон, който присъства в банята, съчетан с почти всички цветове.

Тъмна баня с голямо огледало

Тъмна баня с голямо огледало

Основното нещо е да не се прекалява с тъмни цветове, така че стаята в резултат на това да не стане прекалено мрачна.

 1. Не можете да използвате само един черен цвят. Най-подходящ е за банята да използва класическата контрастираща комбинация от черно-бели цветови схеми.
Аксесоари - необходим елемент от дизайна на банята

Аксесоари - необходим елемент от дизайна на банята

Не забравяйте да използвате някои ярки акценти. Те могат да бъдат:

2. Изглежда интересно мебели, за проектирането на които са използвани комбинация от черно дъно и светъл връх.

Комбинацията от светло дъно и тъмен връх

Комбинацията от светло дъно и тъмен връх

3. На пода може да се поставят плочки от светли и тъмни нюанси в шахматна дъска.

За да създадете допълнителен ефект от лукса и богатството, можете да използвате черно огледало плочки. Преди да го изберете, трябва да разберете, че подобно покритие изисква специални грижи. На нея ще бъдат ясно видими капчици вода след вземане на душ. Ето защо, за почистване на тази стая трябва да бъде много по-често и особено внимателно.

Капките на водата са ясно видими на черен фон.

Капките на водата са ясно видими на черен фон.

връщане към меню ↑

кухня

Използването на черно в кухнята е практично и интересно решение при декорирането на апартамент.Украсата изглежда стилна, което определено ще направи правилното впечатление на всички гости. За да постигнете този ефект, трябва да слушате някои съвети за проектиране.

Днес, според модните тенденции, преобладава модерният интериор на кухнята с тъмни цветове

Днес, според модните тенденции, преобладава модерният интериор на кухнята с тъмни цветове

Сред тях са:

 1. за плотове за маса, Домакинските уреди и кухненските фронтове са най-подходящи за лъскави повърхности.
 2. Всяка функционална зона на помещението трябва да бъде правилно осветена, за да се предотврати усещането за мрак.
 3. Използвайте в дизайна на кухнята контрастен черен цвят.
 4. Най-добре е да се направи етаж:
 • бяло;
 • бежов;
 • мляко.

Маркирайте областите, за да избегнете мрака

Маркирайте областите, за да избегнете мрака

връщане към меню ↑

Входно антре

Не забравяйте, че входната зала, която получава най-светлината поради липсата на прозорци.

235 + Дизайн Снимки в тъмни цветове: Тъмно или Уютно? Необичайно стилен и модерен интериор (спалня, хол, кухня, баня)

235 + Дизайн Снимки в тъмни цветове: Тъмно или Уютно? Необичайно стилен и модерен интериор (спалня, хол, кухня, баня)

235 + Дизайн Снимки в тъмни цветове: Тъмно или Уютно? Необичайно стилен и модерен интериор (спалня, хол, кухня, баня)

235 + Дизайн Снимки в тъмни цветове: Тъмно или Уютно? Необичайно стилен и модерен интериор (спалня, хол, кухня, баня)

връщане към меню ↑

WC

Дизайнерите много често започват да правят тоалетна в черни тонове. Предимствата на този декор са неоспорими.

235 + Дизайн Снимки в тъмни цветове: Тъмно или Уютно? Необичайно стилен и модерен интериор (спалня, хол, кухня, баня)

235 + Дизайн Снимки в тъмни цветове: Тъмно или Уютно? Необичайно стилен и модерен интериор (спалня, хол, кухня, баня)

235 + Дизайн Снимки в тъмни цветове: Тъмно или Уютно? Необичайно стилен и модерен интериор (спалня, хол, кухня, баня)

235 + Дизайн Снимки в тъмни цветове: Тъмно или Уютно? Необичайно стилен и модерен интериор (спалня, хол, кухня, баня)

235 + Дизайн Снимки в тъмни цветове: Тъмно или Уютно? Необичайно стилен и модерен интериор (спалня, хол, кухня, баня)

връщане към меню ↑

ВИДЕО: Много красиви интериори в тъмни цветове.

Интериор в тъмни цветове

Актуализираме дизайна

връщане към меню ↑ връщане към меню ↑

заключение

Апартамент, декориран в тъмни цветове, винаги ще изглежда скъп и стилен. Ситуацията ще помогне да се предадат бележките на лукса и аристокрацията. Основното нещо е да може правилно да се комбинира черният цвят на финишното покритие, мебелите или текстила с други нюанси, които присъстват в помещенията.

За интериора на апартамента, направен в тъмна палитра, погледнал органично, се препоръчва да се мисли през цялата ситуация на стаята предварително. Това ще помогне да се създаде хармония в къщата.

връщане към меню ↑ връщане към меню ↑

ФОТО ГАЛЕРИЯ (повече от 235 снимки)

7.8 Общ резултат
Красотата на тъмните цветове в интериора

Тъмно или уютно? Вие решавате. Не бързайте да запълвате тъмнината с елементи на декора и аксесоари. В крайна сметка, те са в състояние да направят докосване, което ще направи интериора наистина богат и стилен. След като прегледате информацията, моля, оставете коментарите си с аргументи в коментарите. Те ще бъдат полезни за други читатели. Вашето мнение е много важно за нас. Благодарим ви за участието. Оценяваме всеки ваш преглед и вашето време.

Praktinost
8
Опции за избор
7.5
съотношение инвестиционна
8
Goodies
 • Създаване на атмосфера на изискано благородство в стаята.
 • Уникалността на ситуацията, която винаги ще изглежда грандиозно и стилно.
 • Настоящите гости имат усещане за скъп интериор. Те сякаш се гмурват в луксозните аристократични квартали.
минуси
 • Ако нюансите са грешни, за да се комбинират помежду си, тогава ще получите прекалено тъпа и мрачна атмосфера.
 • Тъмните тонове не са практични. Цветът изисква повече внимание и честа грижа.
 • Не може да се използва в стаи с малка площ.
Добавете своя преглед

Ще се радваме и на вашето мнение

Оставете отговор

Вашата обща оценка

bg2.decorexpro.com - Дневник по дизайн, архитектура, интериорен дизайн

стаи

Двор и градина

дизайн