Кухня, съчетана с лоджия: Реални начини да се използва мястото разумно. Не скучен интериорен дизайн (120+ снимки)

Кухнята с лоджия се намира в много модерни къщи и много собственици са озадачени: какво да правят с нея? Мястото изглежда полезно, но как да го използваме, така че да е стилно, удобно и без нарушение на закона? Няколко опции.

Съдържание на тази статия:

Без асоциация

За да комбинирате кухненския кът с площта на лоджията, трябва да инвестирате време и пари. Трябва да получите разрешение за реконструкция (а това не е въпрос на един ден), глазура и изолиране на лоджия, премахване на стената, козметични ремонти.

Не всеки има толкова много ресурси, за да направи това.

Когато можете да се отпуснете и да се отпуснете

Когато можете да се отпуснете и да се отпуснете

Затова най-лесният начин е да се използва лоджия, без да се обединява с кухня:

 • Поставете върху нея място за съхранение, Ако кухнята е малка, тя няма да се обърне от шкафовете и рафтовете с чинии, зърнени храни, зеленчуци, масло и инструменти. За да разтопите района малко, можете да сложите всичко това на лоджията. Поставете шкафче и няколко чекмеджета, рафтове за нокти и куки, закачете всичко спретнато. Разбира се, всеки път, когато имате нужда от нещо, ще трябва да излезете навън, но в кухнята ще има свободно място, което може да бъде подредено по ваш вкус.
 • Подредете нейната зона за отдих, В малък апартамент често няма достатъчно място за поставяне на стол и лампа, където да седите мирно с лаптопи, да четете или да работите. За оборудването на такова място може да се използва кухненска лоджия. Разбира се, тя трябва да бъде изолирана и остъклена, но не е нужно да получавате разрешение и да наемате строители: можете да го направите сами, без да имате опит.

Да използвам офиса

Да използвам офиса

Дори и на лоджия, можете да извадите хладилник с шкафовете, но само ако е наистина добре изолиран и няма вероятност да изтече веднъж. таван.

Ще ви бъде интересно:ПРЕГЛЕД: Какво място заема остъкляването на лоджиите в дизайна на помещенията? Топъл, панорамен, без рамки дизайн. 145+ (Снимки) на уютни интериори

връщане към меню ↑ връщане към меню ↑

частично

Ако имате достатъчно време и усилия да извадите прозорците и вратата на балкона, можете частично да комбинирате кухнята с лоджията. Голям плюс е, че не се нуждаете от разрешение, а функционалността остава пълна. Освен това красивата полукръгла дъга изглежда дори по-впечатляваща от пълното отсъствие на стената.

Таблица-остров - класическо решение

Таблица-остров - класическо решение

В свободното място традиционно има кът за хранене. Това е разумно: няма нужда да се движат комуникации, а масата и столовете на стандартна лоджия пасват идеално.

Интересното е, че дизайнът може да бъде различен:

 • Бюфет-Island, Класическото решение, подходящо във всеки стил. Отнема много място, но изглежда добре, можете да положите покривка върху нея и да я поставите.
 • Бар брояч, Решението за тези, които мечтаят за таванско помещение, но няма достатъчно място. Широката прозоречна перваза на лоджията служи като стойка. Докато ядете, можете да погледнете надолу и да се възхитите на гледката, ако е добра.

Право като бар

Право като бар

Тази позиция е единствената отрицателна - тя е по-ниска от класическата, Но изглежда не по-лошо.

Ще ви бъде интересно:ПРЕГЛЕД: Кухненски дизайн с балкон (100+ снимки): Ние сме за обединението на пространството !!!

връщане към меню ↑ връщане към меню ↑

пълен

Възможно е само ако стената между кухнята и лоджията не е превозвач, в противен случай няма да бъде възможно да се получи разрешение за строеж. Но, ако не се носи, това ще бъде само за пари и желание да се изчака.

Важно е да проверите носещата стена или не

Важно е да проверите носещата стена или не

И тогава достатъчно, за да се затопли, глазура лоджия и да унищожи стената, а след това да извърши козметични ремонти. В резултат на това кухнята ще бъде повече от няколко квадратни метра и можете да ги използвате, колкото желаете. Дори извършвайте комуникации и ги превръщайте в работна зона.

Разширете квадратен метър за сметка на балкон или лоджия

Разширете квадратен метър за сметка на балкон или лоджия

Въпреки това е много по-лесно да се ограничим до зоната за хранене - и това е по-евтино, а допълнителни разрешителни не са необходими.

Ще ви бъде интересно:ПРЕГЛЕД: 240+ Снимки на опции за довършване на вътрешността на балкона: Красив интериор със собствени ръце

връщане към меню ↑ връщане към меню ↑

Как да обзаведете полученото пространство?

За да имате ползи от всички събития, трябва да сте в състояние не само да освободите мястото, но и да го украсите красиво. Трябва да се погрижим за мебелите, светлината, цветовите комбинации, допълнителните аксесоари.

Кухня, съчетана с лоджия: Реални начини да се използва мястото разумно. Не скучен интериорен дизайн (120+ снимки)

Всяка година тази идея става все по-популярна

връщане към меню ↑

стилове

За да не мисля за всичко това всеки път наново, хората дойдоха със стилове - готови мами, които показват кой дизайн изглежда точно добре.

Не затрупвайте малки кухненски зони с допълнително обзавеждане - всичко, от което се нуждаете

Не затрупвайте малки кухненски зони с допълнително обзавеждане - всичко, от което се нуждаете

За кухня с частично прикрепена лоджия са подходящи следните стилове:

 • изток, Ниска маса, меки възглавници, ковани лампи със сложен модел, леки завеси, ярки, естествени цветове и флорални мотиви. Бъдете сигурни - арката трябва да бъде завесана с лека естествена тъкан с пискюли. Цялостното впечатление е дворецът на султана.
 • Еко, Не можете просто да екологично, а с пристрастие в хавайските мотиви. Маса от необработена дървесина, столове от ратан, бамбукови завеси, винаги свежи цветя. На масата можете да сложите лампа с истинска свещ, завеса от арката, шумолене от дървени разноцветни мъниста. На стената - укулеле.
 • минимализъм, В арката няма завеса, масата е проста, до нея са пластмасови и метални столове. Без аксесоари, с изключение на обикновена лампа на масата (задължително геометричен дизайн). Ако има прозорци щори, след това се търкаля, без образец.

Не пестете при осветление

Не пестете при осветление

Разбира се, всеки друг стил ще направи - можете да го редактирате, или да го използвате както е. Например, японски - място в арката плъзгаща се врата, която е затворена само от време на време.

Леките завеси и други цветни текстилни елементи ще помогнат да се подчертае стила на Прованс

Леките завеси и други цветни текстилни елементи ще помогнат да се подчертае стила на Прованс

За кухнята, която е обединена с лоджията, други стилове са много подходящи:

 • Прованс, Светли цветове, цветни тапети, столове с ковани гърбове и бяло покривка за маса на масата. Уверете се, че цветята са във ваза, няколко пейзажа на стената. На прозореца има завеса "кафене", която само частично ще я затвори.
 • таванско помещение, Стените са тухлени, подът е бетон, задължително бар-плот (може да се използва за отделяне на трапезарията от работната), въртящи се столове. Метал, кожа, пластмаса. Осветителни тела, наподобяващи прожектори, графити на стената.
 • Кънтри музика, Масата е масивна, от дърво, също и столове. Не забравяйте да оплетете килима на пода, завесите на прозорците, обикновено много текстил. Цветовете са наситени, естествени.

Според правилата на дизайнерското изкуство трябва да се декорира кухня и балкон в същия стил.

Според правилата на дизайнерското изкуство трябва да се декорира кухня и балкон в същия стил.

Стилът не е толкова ръководство за действие, колкото и намек. След като прочетете списъка, можете да прецените какво ще изглежда добре в кухнята, какво ви харесва и да използвате придобитите знания, за да получите красив резултат чрез комбиниране на важни елементи сами.

Ще ви бъде интересно:ПРЕГЛЕД: Балкон декорация в Хрушчов: 225+ (Снимка) - Идеи за правене на красиви дизайни

връщане към меню ↑

мебели

Правилният избор на мебели е важна част от успеха. На първо място, масата е важна в трапезарията.

Ако е възможно, закупете кухненски комплект от естествено дърво.

Ако е възможно, закупете кухненски комплект от естествено дърво.

То може да бъде:

 • Бюфет-Island, Той се намира отделно, заобиколен от столове. Можете да го покриете с покривка за маса, поставете лампа под абажура в средата и да получите много уютна трапезария в класически стил на мястото на бившата лоджия.
 • Бар брояч, Тя може да бъде прикрепена към стената вместо перваза на прозореца и може да отдели зоната за хранене от работната зона. Трябва да е висока, подчертана от лампи от горе. Под него са рафтове за съхранение на полезни неща.
 • Сгъваема маса. Много полезно нещо за ограничено пространство, но в трапезарията на лоджия се вписва зле - тя е твърде малка, цялото семейство не може да седи за него. Единствено ако човек живее сам може да бъде добро решение.
 • Полуостров. Тя се придържа към работната зона, работната му част обикновено е по-висока от тази, на която се консумира Няма смисъл да го поставяте на лоджия, но ако се комбинира с кухня, може да се окаже, че е добре.

Малката кухня може да се разшири, като се използва терасата

Малката кухня може да се разшири, като се използва терасата

Столовете са прикрепени към масата, Те трябва да бъдат не само удобни, но и подходящи за него със стил. За багажник - въртящ се, бар, с желязна скоба, която е толкова хубаво да се постави на краката. За сгъваема маса - малък сгъваем стол. За острова - отделни столове, можете дори да столовете.

Масата обикновено се осветява с лампа или лампи на върха. Дайте акцент - поставете цветя върху него или го покрийте с покривка за маса. Можете дори да направите картина върху нея, тя също ще бъде грандиозна. Или купи маса с красива стъклена или мраморна капачка.

Много светлина в кухнята не се случва

Много светлина в кухнята не се случва

Столовете са покрити с текстил, снабдени с подложки или подбрани с издълбани гърбове.

Цялата слушалка трябва да се комбинира не само един с друг, но и с мебелите, които стоят в работната зона.

Най-доброто решение би било да се привлече помощта на дизайнери.

Най-доброто решение би било да се привлече помощта на дизайнери.

Ще ви бъде интересно:ПРЕГЛЕД: Завеси на вратата на балкона: Модерни опции за декорация на прозорци

връщане към меню ↑

осветление

От осветлението зависи от това какво впечатление ще остави стаята.

В случая на кухня, частично или напълно съчетана с лоджия, правилата остават стандартни. Маркирайте необходимостта от:

 • Работна зона, Наложително е светлината да пада отгоре, така че този, който готви, ясно да вижда какво прави и да не се отреже случайно. Желателно е то да бъде изключено по желание.
 • Трапезария, Тук подсветката дава акцент, а не наистина помага. Поставете го обикновено или отгоре, или директно на масата. Трябва да погледнете какво ще изглежда по-добре.
 • акценти, Можете да маркирате рафта под телевизия, ако има такъв, снимка на стената, снимка на хладилника и всичко друго, което искам да подчертая. Няма функционален смисъл в това, но появата на кухнята се променя драматично след включването на светлините.

Много често се използва в интериорното осветление

Много често се използва в интериорното осветление

Много е важно лампите да отговарят на цялостната концепция. Така че в класическия английски стил петна, които изглеждат като прожектори, ще бъдат неподходящи. И в таванското помещение спретнат класически лампа под плат сянка.

Лампите също трябва да се вписват в общия стил.

Лампите също трябва да се вписват в общия стил.

връщане към меню ↑

ВИДЕО: Готини идеи за стилни кухни в лоджия

Кухненски дизайн с балкон

Разширяване на пространството

връщане към меню ↑ връщане към меню ↑

заключение

Процесът на ремонта е творчески процес, трябва да го подходите с вдъхновение и въображение.И тогава ще бъде приятно и радостно да живеем в това, което излиза от него. Опитайте се да започнете да живеете по различен начин днес с актуализирана кухня с лоджия.

връщане към меню ↑ връщане към меню ↑

ФОТО ГАЛЕРИЯ (повече от 120 снимки)

8.8 Общ резултат
Шикозни и просторни комбинирани дизайнерски опции

Красиви възможности комбинирана кухня с лоджия ще ви хареса. Решете коя опция е подходяща за вас и започнете да осъществявате мечтите си. След като прегледате информацията, моля, оставете коментарите си с аргументи в коментарите. Те ще бъдат полезни за други читатели. Вашето мнение е много важно за нас. Благодарим ви за участието. Оценяваме всеки ваш преглед и вашето време.

дизайн
9
цена
8
път
9
удобство
9
Goodies
 • налице е повече пространство - което означава, че не можете да се страхувате да изпуснете чиния от рафта на главата си или да се спукате в маса, насочена към хладилника;
 • резултатът обикновено изглежда интересен и стилен, особено ако са положени усилия;
 • можете самостоятелно да изберете какво ще бъде разположено на бившата лоджия - и да донесе идеята на живот.
минуси
 • трябва да отделите време, усилия и пари, за да получите разрешение - или поне за изолация, остъкляване и козметични ремонти;
 • трябва да разберете как да направите резултата добър и стилен;
 • ако един ден апартаментът бъде продаден, всеки купувач ще трябва да обясни, че промените са легитимни - и да го докаже с документи.
Добавете своя преглед

Ще се радваме и на вашето мнение

Оставете отговор

Вашата обща оценка

bg2.decorexpro.com - Ежедневно списание за дизайн, архитектура, интериорен дизайн

стаи

Двор и градина

дизайн