Варианти на красива градина павилиони направи си сам (245 + Снимки) - Как да се превърне в истинска украса? (дървени, метални, поликарбонатни)

Градинските беседки, снимки от които изглеждат добре в модерен каталог, също ще изглеждат добре на обикновена вила. Дори и да не сте много голяма, а не най-красивата градина, дори ако имате малък бюджет и идеи за дизайн не са прекалено обширни, можете да изберете една беседка, така че да изглежда добре и подходящо. Не само изпълняваше практически функции, но и беше красива, но за това, разбира се, трябва да разбираш.

Съдържание на тази статия:

Беседка в градината за изпълнение на две задачи:

 • практичен, Това е допълнителна стая на открито, където можете да прекарате чудесно. Можете да четете, да приемате гости, да ядете кебаби незабавно печени, да играете настолни игри, да пеете на китара или дори да спирате на стола - възможностите са безкрайни.
 • естетически, Може да се превърне в истинска украса на ландшафта, ако подходите творчески към въпроса.

Градинските беседки са предназначени за комфорт.

Градинските беседки са предназначени за комфорт.

За да може да изпълнява и двете задачи, трябва да изберете подходящия материал и форма за него, да определите къде ще бъде поставен и да решите какъв стил ще има.

С всичко това ще се занимаваме последователно.

функционалност

Практичността - най-важното във всяко нещо. Ако структурата е неудобна, тогава, без значение колко красива е тя, няма да се възползвате от нея. И точно така, ако се разпадне след няколко години работа, трудно може да се смята за успех.

връщане към меню ↑

материали

На първо място, основата на функционалността на бъдещата беседка е материалът, от който ще бъде направена. Има четири възможни решения.

Основното нещо, което бе беседка е практичен и удобен.

Основното нещо, което бе беседка е практичен и удобен.

Първото е дървото, Той има следните предимства:

 • красота, Може би не всеки естествен камък може да се конкурира с дърво в красотата. Тя е благородна, елегантна, можете да изрязвате мотиви върху нея, от нея можете да издълбаете сложни форми. Дървото осигурява свобода, която е безполезна да се очаква от друг материал.
 • традиционност, Повечето класически стилове са направени от дърво.
 • надеждност, Ако дървото е правилно обработено, то няма да се страхува от влага или вредители и ще продължи много години.

Дърво - добър вариант за избор на бъдеща беседка

Дърво - добър вариант за избор на бъдеща беседка

Разбира се, професионалистите са балансирани с минуси:
 • цена, Те искат висока цена за дървесина - това е естествено, тъй като отглеждането и преработката струва пари. И не можете да запишете на него, защото евтини сортове гниене, те се консумират от вредители и те обикновено бързо се превръщат в безполезни.
 • Възможност за измама, Едно дърво с лошо качество е трудно да се разграничи от качествено, освен ако не е стояло в градината за една година и не е започнало да гние. Следователно вероятността за грешка винаги остава.
 • дърво - решението е класическо, красиво, претенциозно.Но до къщата, изработени от изкуствени материали (например, покрити с пластмасови панели), тя няма да изглежда.

Красиво решение от много години

Красиво решение от много години

Вторият разтвор е метал. Той има и предимства:
 • Надеждност. Дървото се пропуква или разпада с течение на времето, металът започва да ръждясва с времето, но това се случва много по-късно. В допълнение, той не се страхува от влага, или температурни капки, или малки проблеми, като например вредители.
 • Специфика. Металът изглежда необичаен, интересен, свеж. Беседите рядко се изработват от нея (ако не е структура на детската площадка), така че можете да покажете оригиналност и да намерите нови интересни дизайнерски решения.

Оригинален и необичаен

Оригинален и необичаен

Но той има и недостатъци:
 • цена, Един добър, висококачествен метал не е по-евтин от дърво - ако не и по-скъп.
 • Строителни проблеми, С ръцете си можете да изградите структура, направена от дърво, като практикувате малко и четете книги. Но за изграждане на структура, изработена от метал, вие сами няма да работите - за това се нуждаете от умения за заваряване.
 • специфичност, Това е едновременно плюс и минус. Металната беседка ще се побере далеч не навсякъде. Плюс това, тя ще изглежда строго и през лятото ще бъде горещо, а през зимата студено.

Трудно е да се работи с метал, необходими са специални инструменти

Трудно е да се работи с метал, необходими са специални инструменти

На борда
Чистото желязо е сложен материал, не е лесно да се впише в цялостния стил. Ето защо често хората прибягват до трикове - засаждат грозде или бръшлян, така че те обграждат металните опори и правят цялата картина по-удобна и жива.
Третото решение е камък. Тя може да бъде както естествен камък, така и тухла. Предимствата са същите:
 • надеждност, Дървото е гниене, металът ръждясва и нищо не се случва с камъка. Каменната беседка, ако използвате качествено решение, може да служи в продължение на десетилетия (и с известен късмет - да стои повече от сто). Тя не се страхува от сняг, дъжд, насекоми, гризачи, вода или топлина. Малко вероятно е да се отрази механично въздействие върху него.
 • красота, Металът е красив специално, дървото е присъщо на благородството, а камъкът е красив по свой начин - и винаги можете да изберете вида, който ви подхожда.
 • Относителна лекота на строителството, Възможно е изграждането на конструкция от тухла или естествен камък със собствените си ръце. Основното нещо - как да се разбере темата.

Каменната беседка служи от десетилетия

Каменната беседка служи от десетилетия

Плюсите включват минуси:
 • цена, Естественият камък също е скъп. Въпреки че, ако вземеш тухла, можеш да спестиш много.
 • тегло, Камъкът е тежък материал. Не е лесно да се транспортира от място на място, то изисква дълбока, висококачествена основа. Ако земята на парцела не е много солидна, може да се наложат допълнителни изчисления и може дори да се окаже, че проектът ще трябва да бъде изоставен.

На борда
Камъкът е труден за обработка, но барелефите и шаблоните от него не се изтриват от десетилетия.
Цената на камъка също не е евтина

Цената на камъка също не е евтина

Четвъртият разтвор е пластмаса. Сложните полимери ви позволяват да направите беседка, която да бъде много подобна на конструкцията от естествено дърво или камък, или дори да я направи прозрачна.

Предимствата на пластмасата са следните:
 • цена, В пластмасата е ниска, много по-ниска от тази на дърво или камък.
 • Голям избор, Пластмасата се предлага в различни цветове, с различна текстура.

От пластмасови прозорци

От пластмасови прозорци

Но, разбира се, има и недостатъци:
 • лекота, Пластмасата изглежда евтина, дори ако е добра и с високо качество. Далеч от всяка градина ще можете да влезете в беседка от нея.
 • несигурност, Пластмасата е устойчива на вода и температурни промени, но механичното му въздействие лесно наранява - ще се счупи.
 • Необходимостта да се наемат работници, Можете да сглобите пластмасовата конструкция само с помощта на специално оборудване, за да можете да забравите за независимостта.

На борда
Ако не ви е грижа колко ще остане беседка, пластмасата ще ви подхожда. В допълнение, с правилното въображение, е възможно да се събере красив дизайн от него.
Малко въображение и получи добър резултат.

Малко въображение и получи добър резултат.

В допълнение към четирите основни материала в конструкцията на беседка, можете да използвате допълнителни:
 • стъкло, Не трябва да правите изцяло стъклена пергола - резултатът ще бъде, както в оранжерия, през лятото няма да се отпусне. Но за да вмъкнете стъклени елементи в беседки от други материали, украсяването им с витражи, синтез или диамантено гравиране е добра идея.
 • плочка, Използва се за покриване на покрива на беседка. Красива, в някои стилове незаменима, надеждна. Единственият отрицателен - страда от механични повреди, защото по време на градушка може да се счупи.
 • бамбук, За покриване на покрива се използват сено, трева и подобни естествени материали. В резултат на това беседка прилича на колиба на селянин или лесовъд, което също може да се счита за интересно стилистично решение.

Беседка от стъкло

Беседка от стъкло

Материалите, разбира се, могат и трябва да бъдат комбинирани.

Изглежда особено добре:
 • камък и естествено сено с трева - се оказва планинска хижа;
 • дърво и стъкло - можете да получите беседка, подобна на страхотна къща;
 • камък и плочки - резултатът ще изглежда като празничен, както от снимката, къщата на осемнадесети век;
 • метал и стъкло - по този начин можете да получите дизайн в стил високи технологии.

И, разбира се, можете да експериментирате, комбинирате един материал с друг и погледнете резултата. Основното нещо е да се направи това не в процеса на изграждане, а в процеса на изготвяне на скицата.

В модерен стил

В модерен стил

връщане към меню ↑

форма

Вторият важен аспект, който засяга функционалността, е формата, която е разделена на два подвида. Има форма на строителство - на него има беседки:

 • отворен, Всъщност те са покрив на няколко стълба. Изглежда доста хубаво, интересно, просторно, позволява визуално да се смесва вътрешността на беседката с градината, която се намира отвън. През лятото в такава беседка е хладно, защото вятърът попада в него и дори по време на дъжд е суха и удобна. Единственият условен недостатък е, че през зимата такава беседка е безполезна, тъй като едва ли някой би искал да седи в нея в кожено палто. Но ако имате лятна вила и не искате да снимате мащабно строителство, това е добро решение.
 • Половин отворен, Тези беседки приличат на ниска ограда, от която повдигнати колони, поддържащи покрива. Може да изглежда много по-гладко от отвореното, а плюсовете - пространство и добра вентилация - няма да отидат никъде. Минус, обаче, е същият - не е възможно да седи в такава беседка през зимата, студено е.
 • затворен, Прилича повече на малка къща, защото има солидни стени и покрив отгоре. Тя ви позволява да прекарвате времето си комфортно през зимата, но през лятото може да е малко задушно. Изглежда просто и красиво по свой начин.

Може да има различни форми

Може да има различни форми

Необходимо е да се избере дизайн в зависимост от нуждите. Ако те ще се съберат в беседката през лятото, за да пият чай, да свирят на китара, да обсъждат новините, тогава няма смисъл да се поставя затворен. Но ако искате да изпечете кебабите дори и през зимата, то това е затвореният просторен дизайн с екстракт, от който се нуждаете.

В допълнение към формата на конструкцията има и геометрична форма:
 • кръг, Такива беседки са сравнително редки, тъй като е трудно да се направят. Те обаче изглеждат зрелищно, интересно, привличат вниманието. Те изглеждат особено добре, ако покривът е направен във формата на полусфера.
 • правоъгълник, Общи и традиционни. Тази беседка изглежда позната, не особено привлича вниманието. Тя също може да бъде квадратна - това е по-интересно, конструкцията на метал и стъкло във формата на куб ще изглежда перфектно в хай-тек стил.
 • многоъгълник, Също така често се срещат. Обикновено пейките се поставят по ръбовете му.

Правоъгълна беседка

Правоъгълна беседка

Мислейки чрез формата, си струва да помислим какво ще бъде вътре в беседката. Какви мебели? Какви аксесоари?

Защото, ако искате да направите няколко пейки, на които много гости могат да седнат, кръгла беседка няма да работи за вас. А за малките меки пуфове правоъгълникът ще бъде твърде строг.

връщане към меню ↑

вид

Функционалността не изисква задълбочен анализ - достатъчно е да прецените какъв е вашият климат и какво искате да получите от беседката, така че в главата ви да бъде направен и как да изглежда.

Много е важно той да отговаря на всички изисквания.

Много е важно той да отговаря на всички изисквания.

Външният вид е по-труден - трябва да обмислите как се комбинират материалите и цветовете, какво ще пасне, какви аксесоари ще са подходящи. И точно, за да не мисля за това твърде много, хората дойдоха със стилове.

връщане към меню ↑

Ориенталски стилове

Изтокът е Азия, арабските страни, претенциозността, ясната значимост на всеки елемент, на места минимализма, а на някои места и лъчистият блясък. Ако ви харесва културата на източните страни, тогава никой няма да ви попречи да направите беседка в ориенталски стил.

Изграждаме беседка в ориенталски стил

Изграждаме беседка в ориенталски стил

Първият е японски, Неговите основни качества са спокойствие и умереност. Тези беседки са в градините от камъни, медитират, медитират.

За да създадете такъв в градината си, трябва да спазвате правилата:
 • материали, Изключително естествено. В самата Япония климатът е по-мек, отколкото тук, бамбукът се използва за строителство, оризът е тръстика. Но в Русия, тези материали няма да стоят дълго, защото си струва използването на светло дърво и камък.
 • Форма на строителство, Отворено или полуотворено. Затворените беседки в Япония не го правят. Но, ако през лятото сте твърде горещи, можете да оборудвате конструкцията с ролетни щори, имитиращи хартия. Можете да ги рисувате с йероглифи.
 • Геометрична форма, Покривът е заострен, възможно е с два или три слоя. Цялостната форма е многоъгълна, фантазия.
 • цвят, Тъмно дърво, светло дърво, розова сакура и оризова хартия.
 • Мебели и декорации, Вътре в беседката трябва да има ниска маса и татами, които са поканени да седят. От аксесоари - икебана на масата, няколко хартиени фенери на тавана. Нищо повече, нищо повече, защото уместността е основното качество на този стил.

Вторият е китайски. Неговите основни качества са самодисциплина и загриженост. Правилата са следните:
 • материали, Изключително естествено, без тухли, да не говорим за пластмаса.
 • Форма на строителство, Отворено или полуотворено. Няма завеси.
 • Геометрична форма, Покривът е с остри ръбове. Самата беседка е многоъгълна, капризна.
 • цвят, Тъмно дърво, махагон, светло дърво. Емералд, алено, лазурно, златно - китайският стил предполага яркостта, която е внимателно комбинирана.
 • мебели, Плетени столове, дивани, столове. Няма мека мебел. Аксесоари - хартиени фенери, фигурки, свежи цветя.

Китайска ваканционна сграда

Китайска ваканционна сграда

Трето - арабски, Неговите основни качества са претенциозност и пищност. Всеки, който погледне към беседката в арабски стил, трябва да има дворци от падишахи, джин, камили.

Правилата са следните:
 • материали, Natural. Най-доброто от всичко е комбинацията от каменни и изящни тъкани решетки, в които можете да гледате модели.
 • Форма на строителство, Половин отворен. Решетката е почти основният елемент. Необходимо е да се допълни с висока заострена арка вместо обичайната врата.
 • Геометрична форма, По желание. Добра идея би било да се направи купол, както в минаре.
 • цвят, Светло, с преобладаване на злато и лазур. Трябва да пасва идеално.
 • Мебели и декорации, Ниска маса, меки възглавници с пискюли, на които е удобно да седнете или дори да легнете, ако желаете. На пода можете да поставите килим. Поставете метални лампи със свещи в ъглите и фантастична фигурка на масата.

Приятно занимание по всяко време

Приятно занимание по всяко време

На борда
За да не се бърка с избора на цветове, можете да използвате таблиците за съвместимост, които се намират в изобилие в интернет.
връщане към меню ↑

Руски и украински

Руският стил е всъщност беседка, която е много подобна на хижа. Просторен, удобен, предизвикващ приятни мисли.

Хижа в руски стил

Хижа в руски стил

Правилата за неговото устройство са следните:
 • материали, Tree. Изключително дърво без примеси.Най-доброто от всички, ако е светло, подобно на суровите трупи.
 • Форма на строителство, Стени, в които няма пирони, покрив, сгънат триъгълник. Тя може да бъде както затворена, така и отворена, всичко зависи изцяло от фантазията.
 • Геометрична форма, Изключително правоъгълна, в противен случай няма да изглежда.
 • цвят, Или дърво, или различни ярки.
 • Мебели и декорации, Мебелите са предимно дървени. Маса, пейки, можете да поставите гърдите, за да съхраните необходимите неща. От аксесоарите - килима на пода (трябва да изглежда като сте го обвързани сами), ястия, рисувани в стила на народните занаяти. Можете да поставите на масата самовар, реален или електрически. И можете да направите подобие на руска печка - всъщност мангал, но красив.

Може да бъде отворен или затворен

Може да бъде отворен или затворен

Украинският стил изглежда подобен, но беседка трябва да бъде малко по-ниска, покривът му не трябва да бъде от дърво, а от тръстика или слама. Плюс това, традиционните занаяти в украинския стил са различни - не обичайната Гжел, например.

На борда
"Хижа" в руски или украински стил ще бъде чудесно място за детски игри.
връщане към меню ↑

Модерни стилове

Беседки, изработени в хай-тек и минимализъм - тоест, в най-известния от модерните.

В стила на минимализма, когато нищо допълнително

В стила на минимализма, когато нищо допълнително

Минимализмът изисква следното:
 • материали, Физически или изкуствени - все пак, той ще направи и пластмаса.
 • Форма на строителство, Отворено или полуотворено, с минимален брой елементи.
 • Геометрична форма, Квадрат или правоъгълник. Покривът плоски, вместо стени най-простите колони.
 • цвят, Светло - бяло, млечно, сребристо.
 • Мебели и декорации, Като минимум. Маса, няколко стола. Жив бръшлян по стените. Няма дрънкулки, малки неща, от снимкиКилими. Колкото по-малко неща, толкова по-добре.

Без дрънкулки и малки неща

Без дрънкулки и малки неща

Хай-тек е малко по-взискателен:
 • материали, Най-доброто от всичко - стъкло и метал. Може да се допълва с камък. Но високотехнологичното дърво не стои под никаква форма.
 • Форма на строителство, Или отворете, а след това структурните елементи трябва да бъдат минимално забележими. Или затворени, а след това беседка трябва да изглежда като метален куб със стъклени ръбове.
 • Геометрична форма, Покривът е плосък, с минимум ъгли, т.е. четири.
 • цвят, Бял, черен, сребрист. Ярки нюанси само като редки петна.
 • Мебели и декорации, Мебели от кожа, пластмаса и метал. Класическа комбинация - маса и диван, Като аксесоари - осветление. Украсете я с LED лента, която по желание можете да промените цвета.

Хай-тек - стил, който ще направи вашата беседка по-ярка и по-красива

Хай-тек - стил, който ще направи вашата беседка по-ярка и по-красива

Разбира се, това не са всички стилове, с които можете да проектирате беседка. Има още кънтри музика, Италиански, Прованс, модерен и много други. Но дори кратко резюме може да ви даде идея.

На борда
Arbor трябва да се комбинира в стил с всичко останало. Така че, ако имате ултрамодерна къща в стила на техно, класическата дървена беседка ще изглежда странно до нея.
връщане към меню ↑

ВИДЕО: Красиви беседки за релаксация

Перголи в градината

Опции за използване

връщане към меню ↑

ФОТО ГАЛЕРИЯ

8.6 Общ резултат
Красиви беседки за вашата градина

Градинарството на беседка е добра идея. Децата могат да играят в него, можете да прекарате времето си в него. И без значение колко голям е вашият бюджет, дори проста структура от четири колони и покрив могат да бъдат проектирани така, че да изглеждат страхотно и да продължават много години. След като прегледате информацията, моля, оставете коментарите си с аргументи в коментарите. Те ще бъдат полезни за други читатели. Вашето мнение е много важно за нас. Благодарим ви за участието. Оценяваме всеки ваш преглед и вашето време.

Съответствие на информацията
8.5
Наличност на заявлението
9
Разкриване на тема
8.5
Надеждност на информацията
8.5
Goodies
 • Красота. Arbor може да украси всяка градина.
 • Практичност.Много по-удобно е да прекарвате време в него, отколкото просто на чист въздух. Дори и да вали, няма да се налага да напускате къщата.
 • Творческа реализация. Измислете проект и го изпълнете - дори с помощта на работниците - това е интересно, това е ново преживяване, приятни спомени.
минуси
 • Разходи. Дори пластмасова беседка ще ви струва малко пари - и може да е по-лесно да живеете без възможност да седнете с книга в градината, отколкото да харчите пари.
 • Time. За да се изгради беседка трябва да прекарват времето си. Измислете проект (или поръчка от дизайнер), закупете материали, намерете работници ... Ако имате активна работа, която изяжда цялото ви свободно време, може да е трудно да се намери поне няколко часа.
 • Трудности със стила. За да изглежда дизайнът добър, ще трябва да опитате да намерите цвета, материала и стила за останалата част от къщата и градината.
Добавете своя преглед

Ще се радваме и на вашето мнение

Оставете отговор

Вашата обща оценка

bg2.decorexpro.com - Дневник по дизайн, архитектура, интериорен дизайн

стаи

Двор и градина

дизайн