Колко красиво е да се правят градински пътеки със собствените си ръце на ниска цена? 180+ Снимки на предградията от различни материали (плочки, пластмаса, гума)

Ако нямате допълнителни пари, е възможно да се оборудват градински пътеки в страната с ниски разходи. Разберете как точно може да се направи това. Всички предимства и вариации в нашата статия.

Съдържание на тази статия:

Функции за избор

Без градински пътеки в страната, никъде и жителите рано или късно потъпкват тесни пътеки до тоалетната, до градината, до барбекюто. Само качеството на тези пътеки ще бъде много по-лошо от всяко ръчно изработено. Те са:

 • бързо обрасли с трева - след продължително отсъствие на зимата е необходимо да се върнете в къщата и ще откриете, че пътеките вече не се намират в зелените храсталаци;
 • ерозирал от дъждове - си струва времето да се развали, а вместо пътеките ще имате канали, пълни с вода, които не можете да ходите.

Ръчно изработени градински пътеки

Ръчно изработени градински пътеки

Дори и с малък бюджет, за да направите удобни песни необходими. Има много начини да направите това.

Ще ви бъде интересно:ПРЕГЛЕД: Модерен двор на частен дом (160+ снимки). Как красиво да подредите и украсите собствените си ръце

връщане към меню ↑

Насипни пътеки

Както подсказва името, тази група включва следи от материали, изсипани на земята. Има два такива материала, всеки със свои собствени плюсове и минуси.

връщане към меню ↑

дребен чакъл

Той е евтин, можете да го намерите изобщо безплатно. Неговите предимства са следните:

 • Няма дренаж, Чакълът перфектно преминава вода, не е необходимо да се притеснявате, че пътеките ще се превърнат в потоци, си струва да отидете на дъжд.
 • Липса на грижа, Чакълът се отличава с надеждност и дълготрайност. Не е необходимо да се обработва, не се страхува от вода, температурни промени, вредители. Може да вали дъжд, но ако нещо се разлее по него, достатъчно е да се смеси.
 • Лесен ремонт, Ако нещо се случи с чакълената пътека - например, урежда се - достатъчно е да поръсиш нов чакъл, за да започне да изглежда толкова добре, колкото в момента на полагането.
 • Лесен монтаж, Всеки материал като плочки трябва да се изработи, за да изглежда красива. Чакъл достатъчно, за да се излее.
 • Причудливостта на формите, С помощта на чакъл можете да направите пътека от всякаква форма.
 • грапавост, Дори и да вали, трудно е да се подхлъзне по чакълест път.

С помощта на чакъл можете да направите пътека от всякаква форма.

С помощта на чакъл можете да направите пътека от всякаква форма.

Но към тях, разбира се, се прибавят недостатъците:
 • бозав, Чакълът е предимно сив, а това е доста скучен цвят. Ще трябва да измислим нещо, за да изглежда по-интересно.
 • Неудобство при ходене, Чакълът е остър.Ако я стъпите бос, усещането няма да е приятно - и при леки чехли през лятото също може да се почувства неудобно.
 • Трудности при обработката, Чакъл - насипен материал. Ако не обработвате земята под нея от семената, през пролетта през нея ще поникне тревата. Понякога това може да е част от дизайна, но по-често досадно и изглежда неподходящо.

На борда
Вместо чакъл, можете да използвате трошен камък, натрошен естествен камък, дори фрагменти от тухлени и асфалтови отпадъци - всичко, което може да се излее на пистата.
Чакъл в ландшафтен дизайн

Чакъл в ландшафтен дизайн

връщане към меню ↑

кора

Материалът е оригинален и естествен. Ако се удавите в страната с дърва за огрев, проблемите, за да го получите, не трябва да възникват.

Неговите предимства са следните:
 • естественост, В дълбините на зелената градина този път ще изглежда добре.
 • Лесен монтаж и ремонт, Наливането на кората на земята е лесно, а наливането на нова, ако нещо се случи със старата, е още по-лесно.
 • Няма нужда да се готви земята, Дренажът на кората не е необходим, той позволява преминаването на влагата. И няма нужда да се премахват плевелите под него - той перфектно блокира растежа им.
 • Обогатяване на почвата, Дървото постепенно гние, причинявайки почвата да стане по-плодородна - може би след няколко години ще можете да засадите цял път от цветя, които ще украсят градината ви.

Евтини и красиви - писти от кората

Евтини и красиви - писти от кората

Но има и недостатъци:
 • Кратък живот, Дървото изгрява от влага, яде се от вредители. Една година по-късно, когато зимата минава и снегът се спуска, следите от кората ще трябва да бъдат изложени отново.
 • Трудност при намирането на правилната кора, Тя не трябва да бъде твърде малка, в противен случай бързо ще стане неизползваема, не е твърде дебела, в противен случай ще бъде неудобно да се ходи. Кората на смолисти дървета няма да работи - тя ще бъде постоянно залепена към обувките.

На борда
Има смисъл да се използва кората в дълбините на градината, където хората рядко ходят.
Изберете материали, за да изглеждате красиво.

Изберете материали, за да изглеждате красиво.

Ще ви бъде интересно:ОБЩ ПРЕГЛЕД: Варианти за градинарство (245 + снимки) - Как да се превърнем в истинска украса? (дървени, метални, поликарбонатни)

връщане към меню ↑

Естествени материали

Ако обичате естествеността, определено ще ви хареса едно от тези решения.

връщане към меню ↑

трева

Колкото и да е странно, звучи, но никой няма да ви попречи да засадите трева за тревни площи по пътеките. Тя има своите предимства:

 • красота, Ако обичате етнически стилове или еко стил, ще ви харесат и пътеките на буйна зелена трева. Те изглеждат хубаво, необичайно, привличат окото.
 • лекота, Под тревата не се нуждае от дренаж - дори базата. Достатъчно е просто да изкопае земята, как да копае леглата и да сее семената в нея.
 • Охлаждане и атмосфера, Тревата не се нагрява като други пътеки, а през лятото районът не е толкова горещ. В допълнение, той произвежда допълнителен кислород - дори ако не е много забележим за хората, той все още влияе.

Изборът на пистите е много разнообразен

Изборът на пистите е много разнообразен

Включени са и минуси:
 • Проблеми с грижа, Ако можете просто да забравите за повечето от градината пътеки, ги поставя, то това няма да работи с трева. Тя трябва да се отреже, така че да не расте, трябва да го поливаш така, че да не е бавна.
 • Кратък живот, Тревата трябва да се засява отново всяка година, защото е предимно едногодишна.

На борда
Можете да закупите специални смеси за тревни площи и можете да си купите семена от власатка, огънато поле, райграс или мрачна трева - те също са страхотни.
Помислете за тънкостите на избора и стила

Помислете за тънкостите на избора и стила

връщане към меню ↑

дърво

Материалът е красив, благороден и евтин, ако не се нуждаете от скъпи сортове или ако знаете къде да го получите.

Неговите предимства са следните:
 • красота, Дори леко затъмнените следи остават красиви, да не говорим за онези, които току-що са били положени.
 • удобство, Хубаво е да се ходи по дърво, това босо, това с обувки.

Недостатъците обаче са малко по-големи:

 • Трудности при обработката, За да служи едно дърво за дълго време, то трябва да бъде предварително обработено със съединения от вредители, влага и температурни промени. И повторете тази процедура всяка година.
 • Относителна нестабилност, Дори и при редовно третиране, дървените пътеки не издържат повече от десет години - постоянният контакт със земята не ги облагодетелства.
 • Сложността на грижите. За да направите дървото изглежда добре, трябва да го измивате от време на време.

Не забравяйте да използвате пясък като възглавница

Не забравяйте да използвате пясък като възглавница

Под дървото не е необходимо да извършвате лечение от плевели, но трябва да помислите за дренажа и или да оставите празнини или да направите специален отток на вода.

Можете да поставите дърво на земята по различни начини - ефектът ще варира.

Има:
 • Spila, Може би най-простото решение е, че ако използвате дърва за огрев или ако отдавна сте имали време да изрежете нещо на парцела, тогава е достатъчно само да отрежете пет сантиметра от ствола на кръглите умирания. Тогава те са изложени на възглавница от пясък и приличат на кръгла дървена плочка - по свой начин интересна, оригинална.
 • умира, Приблизително същите, но трябва да се намали не багажника, но дъските, така че да получите правоъгълници от същия размер. Те могат да се използват вместо плочки, поставяйки ги извън геометричните модели. Изглежда любопитен поради факта, че никой от заровете няма да повтори другия - всеки ще има уникален цвят, уникални вени.
 • дъски, Просто решение, но красиво. Таблата са просто разположени по пътя и единственият му недостатък е, че може да бъде или прав или извит под строги геометрични ъгли.

Лесно може да се направи сами

Лесно може да се направи сами

На борда
Ако имате достъп до евтино дърво - такива пътища ще ви подхождат. Но да се харчат пари за тях не е особено си струва, те имат повече минуси, отколкото плюсове.
връщане към меню ↑

камък

Този камък, който може да се намери в цялата земя в огромни количества. Разбира се, няма да имате красива плочка от него, но парчета също може да изглежда много хубаво.

Пътища от естествени материали

Пътища от естествени материали

Неговите предимства са следните:
 • Абсолютна надеждност, Камъкът не се страхува от вода, вятър, насекоми, гризачи, температурни промени, механични повреди - като цяло, не се страхува от нищо и може да лежи на мястото си от векове.
 • красота, Камъкът е красив по свой собствен начин - на строга, сдържана красота. Подходящ е за любителите на минимализма, будистката философия и хората, които не преследват находчивост.
 • Стая за фантазия, Части от произволна форма камък може да бъде трудно да се разложи, така че да изглежда добре. Колкото по-голямо е удоволствието от получаването на резултата.
 • Липса на грижа, Камъкът измива дъжд и слънцето изсъхва. И ако налеете нещо върху него, винаги можете да използвате дори агресивна химия.

Стоун не се страхува от вятър, дъжд или слънце

Стоун не се страхува от вятър, дъжд или слънце

Минусите на камъка не са твърде много:
 • тегло, Дори и под фрагментите, ще трябва да поставите приличен слой спомагателен материал, в противен случай пътеката просто ще отиде на земята много бързо.
 • текстура, Ако изберете гладък камък, то в дъжда ще бъде хлъзгав.
 • бозав, Цветовете на камъка са заглушени, а не много. Ако обичате ярки цветове, тогава намирането на нещо подходящо сред тях може да бъде трудно.

На борда
Каменните пътеки са добри там, където има много, а понякога дори отиват.
Цветът на камъка е предимно приглушен.

Цветът на камъка е предимно приглушен.

Естествените материали изглеждат добре във всички стилове - макар и близо до ултрамодерната къща в стила на хай-тек, например, те нямат нищо общо.

Ще ви бъде интересно:ПРЕГЛЕД: Декорация на цветя и цветни лехи - 210+ (Фото) Оригинален и красив дизайн

връщане към меню ↑

Изкуствени материали

Ако естествените материали са добри, защото са естествени и как изглеждат, то изкуствените материали имат и други предимства.

връщане към меню ↑

бетон

Той има следното:

 • цена, Сред евтините материали тя е почти най-евтината.
 • лекота, Бетонът е дискретен и може да бъде напълно изгубен в градината.
 • надеждност, Не се страхува от влага, температурни промени, насекоми. Тя не се пропуква, ако изпуснете нещо тежко върху него или се опитате да я транспортирате.

Бетонът изглежда дискретен и лесен.

Бетонът изглежда дискретен и лесен.

Неговите недостатъци са свързани главно с процеса на изливане:
 • Производствени трудности, Изливането на конкретна пътека за човек, който никога не е правил това, ще бъде трудно от първия - в края на краищата, трябва да подготвите фондацията, да направите бордюра, да го смесите правилно
 • Трудността на ремонта, Ако бетонът се напука, той трябва да се замени изцяло.
 • Тъп поглед, Бетонът е предимно сив, можете да го разнообразите само ако използвате допълнителни материали за декорация.

На борда
Има смисъл да се запълнят пътеките с бетон в тези случаи, ако не ви притеснява естетика, но дали можете да карате трактор по трасето е доста.
Бетон трудно се поправя

Бетон трудно се поправя

връщане към меню ↑

пластмаса

Плочката от пластмаса се издава за дълго време и на практика не струва нищо. Направете го от поливинилхлорид, давайте различни форми.

Неговите предимства са следните:
 • разнообразие, Пластмасовата плочка се различава с различни цветя, различна текстура. Можете да избирате от него безкрайно.
 • Лесен монтаж, Процесът на полагане на път на пластмасови плочки е подобен на процеса на полагане на мозайка. Полага се един елемент, друг се придържа към него и така нататък, докато целият път не приключи.
 • текстура, Пластмасовите плочки са специално изработени така, че дори когато вали, тя не може да се плъзга по нея.
 • дренаж, Като правило, в плочката правят специални отвори за източване на вода.

Пластмасова плочка за писти

Пластмасова плочка за писти

Пластмасата не се страхува от влага, температурни промени, не страда от насекоми. Не е необходимо да се грижи за него особено, достатъчно е да се напои с вода от маркуча.

Но той има и недостатъци:
 • лекота, Пластмасовата керемида гледа на цената си, а не на всяка вила ще се окаже подходяща за цялостната концепция.
 • Кратък живот, Въпреки факта, че пластмасата не се страхува от нищо, с течение на времето тя се носи и става безполезна. Отнема около пет години.
 • Загуба на цвят, Ако пътеката е разположена на слънце, с течение на времето тя ще избледнее и ще избледнее.

Имитираща дървена пластмаса

Имитираща дървена пластмаса

Ще ви бъде интересно:ПРЕГЛЕД: Каталог на цветя за даване (240 + Снимки с имена): Всички правила за създаване на невероятна красота

връщане към меню ↑

Удобни материали

В допълнение към материалите, които трябва да бъдат закупени, макар и евтино, или да се получат чрез познати, има и материали, които най-вероятно вече имате във фермата.

връщане към меню ↑

автобус

Ако имате кола, тогава трябва да има много износени гуми. Ето защо те могат да бъдат полезно приложени.

Предимствата на това решение са следните:
 • спестявания, Даването на втори живот на вече сервираното нещо винаги е удоволствие.
 • текстура, Каучук груб на допир, той не се плъзга дори и в дъжда.
 • надеждност, Гумата износване за дълго време - тя не се страхува от влага, температура капки, вредители.
 • Прост ремонт, Ако част от пистата се провали, тя може лесно да бъде заменена.

Тротоарна пътека в градината

Тротоарна пътека в градината

Той, разбира се, има недостатъци:
 • Трудности със стайлинг, За да поставите гумите, трябва да направите база за тях, да осигурите дренаж, ръчно изрежете всяка гума ... Това ще отнеме време.
 • Тъп поглед, Всички гуми са черни, цветът не се случва. Следователно пътеките в градината ще бъдат черни, което не е особено интересно или красиво.

Много лесно е да се направи гума - гумите се нарязват така, че да се правят дълги ленти. Тогава там са приковани дъски и панделки - от една напречна дъска до друга. След това цялата структура се полага върху подготвената пясъчна основа.

На борда
Има смисъл да се направи следа на гумите само ако вие или някой от близки роднини имате кола. В противен случай, за да получите нови гуми за подмяна, могат да възникнат проблеми.
връщане към меню ↑

Пластмасови бутилки

Ако сте свикнали да пиете лимонада или минерална вода, бутилките не могат да бъдат изхвърлени, а адаптирани като материал за пистата. Предимствата са както следва:

 • надеждност, Пластмасата, от която се правят бутилките, не се страхува от нищо. Той може само да се огъне малко през годините на работа, но със сигурност не се гние.
 • трайност, Разпадането на пластмасова бутилка отнема няколко десетилетия. Това е вредно за природата, но за човек, който е решил да направи път от бутилки за себе си, той е полезен - те ще служат за много дълго време.
 • Масажен ефект, Ходенето по изпъкналите дъна на бутилките е полезно за предотвратяване на плоски стъпки.
 • Лесен ремонт и поддръжка, Ако една от бутилките стане силно разрушена, тя може да бъде заменена. И не е нужно да ги измивате изобщо, освен ако не сте хвърлили нещо мръсно.

Малко фантазия и да получите интересна опция.

Малко фантазия и да получите интересна опция.

И, следователно, недостатъците:
 • Полагане на сложност, Всяка бутилка трябва да бъде пълна с пясък и чакъл, всеки трябва да бъде ръчно погребан - това отнема време и усилия.
 • Тъп поглед, Бутилките изглеждат добре на цената си - т.е. евтино. За да им дадете красива гледка, ще трябва да опитате.

Технологията на изработката на бутилката е много проста.

Пясък и натрошен камък се наливат във всяка бутилка за тегло. След това бутилките се вкопават в земята, където пътят ще бъде отдолу нагоре, на кратко разстояние един от друг. От всичко отгоре всичко това или се излива с пясък, или се излива с бетон, за да се образува относително равна повърхност.
Мини песни - красиви и креативни

Мини песни - красиви и креативни

На борда
За да придадете на бутилките по-интересен вид, можете да ги напълните с цветни пясъци.
Трето - капачки за бутилки. Те имат следните предимства:
 • надеждност, Подобно на всяка пластмаса, те не страдат от вода, топлина, студ или вредители.
 • трайност, Както пластмасовите бутилки се разлагат в продължение на десетилетия.
 • яркост, С помощта на корици можете да изложите снимки или модели, които ще изглеждат интересни и оригинални.

Опция за пластмасово покритие

Опция за пластмасово покритие

Има и недостатъци:
 • Полагане на сложност, Ще трябва да направите усилие да поставите поне нещо от кориците - този процес е като да вземете мозайка и може да отнеме няколко дни или дори седмици.
 • Трудност на подготовката, Необходимо е не само да се подготви пясъчната основа, но и да се постави върху нея бетон, в който да се вмъкнат покритията. И това трябва да се прави последователно, постепенно, но повече от петдесет сантиметра за попълване наведнъж, в противен случай бетонът ще изсъхне, преди да имате време да сложите нещо.

Този метод на полагане е доста обезпокоителен.

Този метод на полагане е доста обезпокоителен.

На борда
Под пластмасовите капаци е добре да се посочи един път, по който малко хора ходят и от които е възможно да не се бърза. Тогава полагането ще бъде творчески процес и релаксация, а не на всички като в бързаме.

Ще ви бъде интересно:ПРЕГЛЕД: Пътеки в страната от тротоарни плочи - проектиране на красив двор (120+ снимки)

връщане към меню ↑

нюанси

Освен материалите си заслужава да се споменат и правилата, по които се определят пътищата:

 • удобство, Пътеката трябва да е удобна за ходене и това е много по-важно от това как изглежда от страна. Ето защо, най-добрият начин да се определи къде трябва да бъде, е да се позволи на жителите на обекта да стъпчат следите върху него, а след това да го напълнят или да ги излее.
 • усуканост, Пътеките не трябва да са прави - ако, разбира се, не искате да правите нещо като английски парк. Те трябва да са причудливи. Така че те изглеждат много по-красиви.
 • широчина, Не трябва да има по-малко от седемдесет сантиметра, в противен случай дори двама души няма да могат да се разпръснат по пътя, и разбира се, нищо няма да мине през нея.
 • Местоположение. Пътеките трябва да бъдат разположени на не по-малко от един и половина метра от най-близките дървета - или клоните трябва да са спретнати, така че да е удобно да се преминава под тях.
 • бордюри, Съвсем не задължително - пътеки от трева или дърво могат да се справят без тях. Но за насипни материали те са необходими. В противен случай, целият чакъл или цялата кора ще се разпространят бързо в градината.
 • полагане, По-добре е да полагате писти през есента, малко преди началото на дъждовете. Такова странно време се дължи на факта, че през зимата пътеката ще се свие и ще бъде по-подходяща за ходене. Но това правило не се отнася за кора и трева.
 • текстура, Ако на парцела живеят възрастни хора, трябва да обърнете специално внимание на текстурата на следите. Не трябва да им се позволява да се подхлъзват.

DIY градинска мозайка

DIY градинска мозайка

Песни за малка цена може да изглежда страхотно - най-важното е да се подходи към задачата творчески, как да се измисли план, преди да се заемете с бизнеса, и не забравяйте за точността.

Не работете в дъжда, не забравяйте за важните етапи на работа, не хвърляйте всичко по средата. И - насладете се на процеса. Това е може би най-важното нещо.

връщане към меню ↑

ВИДЕО: Как да си направим градинска пътека, а много бюджет?

Градински пътеки

Опции с ниска цена

връщане към меню ↑

ФОТОГАЛЕРИЯ (повече от 180 снимки)

9 Общ резултат
Градински пътеки, които са приятни за разходка

Можете лесно и икономично да направите градински пътеки със собствените си ръце. Разнообразието от евтини материали е огромно: от чакъл до пластмасови капачки. Изберете вида, който ще ви хареса. След като прегледате информацията, моля, оставете коментарите си с аргументи в коментарите. Те ще бъдат полезни за други читатели. Вашето мнение е много важно за нас. Благодарим ви за участието. Оценяваме всеки ваш преглед и вашето време.

Съответствие на информацията
9.5
Наличност на заявлението
8.5
Разкриване на тема
9
Надеждност на информацията
9
Goodies
 • можете да измислите и олицетворите нещо наистина оригинално - дори ако това е път на капака, изложен във формата на сложен образец;
 • можете да ги запазите по поръчка - особено ако използвате помощта на приятели или поставяте стари прашни стари бутилки с гуми;
 • Можете да се насладите на процеса на работа с ръцете си - за повечето хора, които работят в офиса, тази възможност е рядкост, която може да послужи като отлична почивка от ежедневието.
минуси
 • трябва да прекарвате време, енергия и, най-вероятно, пари - освен ако, разбира се, нямате подходящи приятели;
 • евтините пътеки не изглеждат толкова елегантно, колкото и скъпо и не могат да се поберат навсякъде;
 • направете нещо със собствените си ръце - професия, която далеч не е подходяща за всички.
Добавете своя преглед

Ще се радваме и на вашето мнение

Оставете отговор

Вашата обща оценка

bg2.decorexpro.com - Дневник по дизайн, архитектура, интериорен дизайн

стаи

Двор и градина

дизайн