Увеличаване на пространството с помощта на огледало в кухнята: Къде да се постави? Как да вземем? Как се прави? Изборът на най-добрите възможности (на стената, над рафта, над масата, на престилка)

Огледало в кухнята - нещо полезно и необходимо, но не винаги. Основната цел на огледалната повърхност е да разшири визуално помещението, за да я направи светла и поне малко просторна. В кухнята, която вече е голяма, тя е необходима само като акцент, и дори ако дизайнерът има желание да го използва. Кой материал е по-добре да изберете? Кое място ще бъде най-подходящо? Всичко подробно по-късно в статията.

Съдържание на тази статия:

Какво трябва да бъде огледалото?

Огледалата са много различни, а техният размер, материал и външен вид ще определят къде ще изглеждат най-добре и кой стил ще се побере най-добре.

Не забравяйте да изберете огледало за избрания стил.

Не забравяйте да изберете огледало за избрания стил.

Ще ви бъде интересно:ПРЕГЛЕД: Огледало в банята с осветление (200+ снимки): Практичност и оригиналност на идеята. Изберете допълнителни аксесоари (гнездо / часовник / отопляем)

връщане към меню ↑

размер

С размера си всичко е просто - колкото по-малка е кухнята, толкова по-голямо е огледалото. На малък площад в Хрушчов ще изглежда добре истинска огледална стена, а в голямата кухня на селска къща ще има достатъчно огледало за малка маса. Има:

 • Огледала с пълна стена, Стената на огледалото е красив акцент, но не всеки е удобно да вижда постоянно движенията на отражението. Освен това ще струва скъпо. Голям, отразяващ човека напълно, но тесен. Тя изглежда красива, отраженията не се придържат към очите ми, плюс струва по-малко. Минус - не е ясно как да се постави така, че да е подходящо.
 • В половината от човешкия растеж и по-малко, Малки, често комбинирани, за да покрият кухненската престилка или пространството над печката. Отраженията не се виждат през цялото време, но все още има повече светлина, отколкото без огледало.
 • Много малък. Те могат да действат като акцент - например огледалото, поставено на рафта, ще привлече вниманието към него, а вмъкнатата огледало до лампата подчертава неговата оригиналност и умножава светлината.

Ако вашата трапезария е много малка, поставете огледало на стената и поставете масата до нея.

Ако вашата трапезария е много малка, поставете огледало на стената и поставете масата до нея.

Размерът трябва да се избира според вашите нужди и средства.

Ще ви бъде интересно:ПРЕГЛЕД: Тоалетка с огледало и светлина: 140+ (Фото) Опции за вашата спалня

връщане към меню ↑

материал

Повърхността на огледалото може да бъде получена по различни начини. Използва се от:

 • стъкло, Стъклени огледала - традиционни, но скъпи и тежки.От прости стъкла те също са крехки, тъй като обикновено препоръчват закупуването на темперирани или триплексни.
 • Пластмасово фолио, Ако леко се придържате, дава доста надежден ефект. Основното нещо - да се изгладят всички бръчки и мехурчета. Чувствителен към агресивна химия, обслужва много по-малко от стъкло, но е по-евтин и не се счупва.
 • акрил, Тънко пластмасово резервно стъкло. Не е нужно да лепите навсякъде, можете да сложите или да виси. Акрилът е лек, не се бие, е евтин, но с течение на времето ние притежаваме имота, за да се замъглим и да се страхуваме от механични повреди - той ще се пропука поради удара.

Огледалната повърхност може да се различава по различни начини.

Огледалната повърхност може да се различава по различни начини.

На борда
По-добре е да окачите акрилен заместител на стената, така че ако падне, той няма да се счупи и няма да нарани никого. Огледална стена е по-добре да се направи от пластмасово фолио - лесно е да се замени и е по-евтино. Но, разбира се, всеки решава за себе си.

Ще ви бъде интересно:ПРЕГЛЕД: Дизайн чрез огледалото - малки и големи огледала в интериора на апартамента (290+ снимки)

връщане към меню ↑

украса

Различно подрязаните огледала изглеждат различно и в интериора се въвеждат различни ноти.

Огледалното покритие може също да е различно

Огледалното покритие може също да е различно

 • Витражи, Може да бъде от всякакъв цвят, в зависимост от това, че има различно впечатление. Така че, в огледалата на топли нюанси, целият свят изглежда уютно и любезно. Но в студени нюанси, напротив, строги. По-добре е да не се мотае голямо цветно стъкло в кухнята. По-добре - малка плочка от различни цветове. Изглежда необичайно, оригинално, плюс жителите на апартамента не трябва да гледат на собствените си отражения от необичаен цвят.
 • Матово стъкло без модел, Матираното огледало изглежда малко необичайно: сякаш е покрито с малки кухини, поради което е невъзможно да се види отражението. Тя изглежда интересно, но, отново, голяма чаша с такъв финал е по-добре да не го окачите - тя е лишена от достойнствата на обикновеното огледало. По-добре е да използвате плочките, редуващи се отразяващи и матови елементи в модела.

Интересна употреба на огледални повърхности върху шкафове

Интересна употреба на огледални повърхности върху шкафове

 • Матово стъкло с шарка, Изглежда по-интересно, отколкото без картина. Същият резултат е пясъкоструйната обработка и рисунката може да бъде абсолютно всичко. Цветовете и моделите са особено популярни, но можете да избирате птици или лице на човек, или нещо по-необичайно. Такова стъкло може да се използва вместо картина, но предимствата на обикновеното огледало също са лишени.
 • Стареено стъкло, На някои места почернели, на места затъмнени, на места дори и с пукнатини. Перфектно се вписва в реколта и подобни стилове, където възрастните неща играят ролята на аксесоари. Но в модерни и конвенционални класически стилове няма да се утвърди и ще изглежда чуждо.
 • Фасетно стъкло, Тя се различава от другите по това, че има текстура. Тя може да бъде прост геометричен модел (диамантите са особено често срещани), може да бъде сложно. Тези огледала изглеждат страхотно в класически стилове. Често те могат да бъдат поръчани според скицата на клиента.
 • огледало плочка, Малките огледала се съединяват в един модел. Ефектът е малко подобен на ефекта от стъклото на фасета, но все пак е различен. Можете да включите матови или цветни елементи в шаблона на плочките.

Огледално слънце - красиво и спокойно

Огледално слънце - красиво и спокойно

Допълнителна стъпка в дизайна - подсветка, Тя допълнително отличава огледалото от заобикалящия го интериор. Тя може да бъде на места, малки LED лампи или LED ленти от всякакъв цвят. В такова огледало изглежда добре.

На борда
Избирайки дизайн, не бъдете прекалено ревностни и комбинирайте твърде много елементи. Огледалото, чийто външен вид е претоварен с детайли, изглежда по-депресиращо, отколкото красиво.
Не комбинирайте много детайли и не претоварвайте интериора.

Не комбинирайте много детайли и не претоварвайте интериора.

Ще ви бъде интересно:ПРЕГЛЕД: Как да изберем огледало в коридора? 235+ (Фото) Дизайн Идеи за декорация (гардероб, тоалетка, скрин)

връщане към меню ↑ връщане към меню ↑

Къде да поставим в кухнята?

Дори в най-малката кухня за огледалото има поне няколко места.

връщане към меню ↑

Над печката

Огледалото, окачено над печката, не е много подходящо за разширяване и увеличаване на пространството, но прави отличен акцент, който подчертава печката и качулката. Ако са красиви, модерни и наистина си заслужава да се видят, това е добро място.

Над печката не е най-добрият вариант за използване

Над печката не е най-добрият вариант за използване

Въпреки това, преди да окачите стъклото тук, трябва да помислите за факта, че той неизбежно ще се замърси и ще трябва да го измивате често от пръски бульон, грес, сок и следи от пара.

Акрилни огледала не висят тук и не прикрепят пластмасово фолио - те са твърде чувствителни към високи температури.

Помислете добре за момента дизайнът на огледалото

Помислете добре за момента дизайнът на огледалото

връщане към меню ↑

Огледална престилка

За да украсите кухненската престилка с огледала означава да се фокусирате върху кухненския комплект. Ако той е красив, модерен, стилен, това е добра идея.

Облицовъчната престилка ще бъде първата, която ще страда от скоростни мазнини и сажди

Облицовъчната престилка ще бъде първата, която ще страда от скоростни мазнини и сажди

Но минусът е същият като с печката: пръски на мазнини, сок, парчета храна ще паднат върху огледалата. Веднъж седмично, всичко това трябва да се измие с агресивна химия. Следователно нито акрилен, нито пластмасов филм е прикрепен тук - те бързо ще станат безполезни при такива условия.

връщане към меню ↑

Над рафта

Ако вътрешността е отворена рафтове под чиниите, дрънкулките или инструментите, огледалата могат да бъдат окачени над тях - или дори да отразяват самите рафтове.

Това ще даде на интериора въздух и лекота, рафтовете в него ще започнат да приличат на малки ниши. Важно е обаче структурите да бъдат направени от акрил, защото ако стъкленият рафт падне, той може да осакати някой. Освен това настоящото стъкло е хлъзгаво. С него нещата могат да паднат.

Дори тук няма много огледала.

Дори тук няма много огледала.

По-лесно е да се избере пластмаса, с която няма такива проблеми.

връщане към меню ↑

Над мивката

Огледалото над мивката не е само украшение, но и възможност за почистване, ако банята е заета. Необходимо е обаче да го окачите внимателно: не прекалено ниско, така че да не попадат пръски върху него, не прекалено високи, така че всички членове на семейството да могат да достигат удобно.

Основното е да се постави на височина, която да бъде достъпна за всички членове на семейството.

Основното е да се постави на височина, която да бъде достъпна за всички членове на семейството.

Тя трябва да бъде широка около ширината на черупката, не трябва да бъде твърде малка сама по себе си.

Тя трябва да се мие всяка седмица, защото водата неизбежно ще падне върху нея. Тъй като е по-добре да се избере стъкло - акрил и пластмасово фолио от водата потъмняват.

връщане към меню ↑

В слушалките

В кухнята има много места, където можете да поставите малки огледала. Над рафтовете в шкафовете, направете огледални врати, направете малки огледални вложки.

В кухнята, много места, в които първоначално можете да влезете в огледалото

В кухнята, много места, в които първоначално можете да влезете в огледалото

 • Над рафтовете за поставяне на огледала има смисъл само ако шкафовете в слушалките са отворени и всеки може да погледне отвътре. В противен случай красотата на такова решение просто ще бъде загубена.
 • Огледалните врати трябва да са направени от акрил, в противен случай те ще бъдат твърде тежки и твърде нестабилни към механични повреди.
 • Малките огледални вложки са чудесна идея. Те могат да бъдат от истинско стъкло, те могат да бъдат оцветени или непрозрачни, могат да бъдат всякакви, от най-сложната форма. Визуално те няма да разширят нищо, но ще привлекат внимание и ще изглеждат красиво.

Направете атрактивен финиш и декорът ви ще блести с нови цветове

Направете атрактивен финиш и декорът ви ще блести с нови цветове

Често огледалата се включват в слушалките веднага. Но понякога е по-лесно да ги вмъкнете сами, отколкото да си купите нови мебели.

връщане към меню ↑

На стената

На стената най-добре се разкрива огледалото: отразява светлината, увеличава кухнята, изглежда красиво.

Тук може да бъде абсолютно всичко. Малки и заоблени, големи и квадратни, огледални плочки, с матови или цветни вложки, със или без светлина.

Изборът е ограничен единствено от въображението на дизайнера.

Увеличаване на пространството с помощта на огледало в кухнята: Къде да се постави? Как да вземем? Как се прави? Изборът на най-добрите възможности (на стената, над рафта, над масата, на престилка)

На борда
По-добре е да поставите функционални огледала на ниво човешки растеж.Но само декоративни могат да бъдат поставени на всяка височина.

Огледалото може дори да не е едно - може да бъде цяла огледална стена.

Огледален панел на цялата стена ще изглежда красива

Огледален панел на цялата стена ще изглежда красива

връщане към меню ↑

Огледална мозайка

Интересни картини, вази и фоторамки, украсени с парчета огледала.

Увеличаване на пространството с помощта на огледало в кухнята: Къде да се постави? Как да вземем? Как се прави? Изборът на най-добрите възможности (на стената, над рафта, над масата, на престилка)

Увеличаване на пространството с помощта на огледало в кухнята: Къде да се постави? Как да вземем? Как се прави? Изборът на най-добрите възможности (на стената, над рафта, над масата, на престилка)

Увеличаване на пространството с помощта на огледало в кухнята: Къде да се постави? Как да вземем? Как се прави? Изборът на най-добрите възможности (на стената, над рафта, над масата, на престилка)

Увеличаване на пространството с помощта на огледало в кухнята: Къде да се постави? Как да вземем? Как се прави? Изборът на най-добрите възможности (на стената, над рафта, над масата, на престилка)

връщане към меню ↑

Таван с огледало

С помощта на огледален таван, можете да добавите докосване на изтънченост и екзотика в скучен интериор.

Увеличаване на пространството с помощта на огледало в кухнята: Къде да се постави? Как да вземем? Как се прави? Изборът на най-добрите възможности (на стената, над рафта, над масата, на престилка)

Увеличаване на пространството с помощта на огледало в кухнята: Къде да се постави? Как да вземем? Как се прави? Изборът на най-добрите възможности (на стената, над рафта, над масата, на престилка)

връщане към меню ↑

Над масата

Трапезарията също може да бъде подредена с огледала.

Увеличаване на пространството с помощта на огледало в кухнята: Къде да се постави? Как да вземем? Как се прави? Изборът на най-добрите възможности (на стената, над рафта, над масата, на престилка)

Увеличаване на пространството с помощта на огледало в кухнята: Къде да се постави? Как да вземем? Как се прави? Изборът на най-добрите възможности (на стената, над рафта, над масата, на престилка)

връщане към меню ↑

ВИДЕО: Най-добрите възможности за поставяне на огледало в кухнята

Как да поставите огледало в кухнята?

Успешни опции за вашия дизайн

връщане към меню ↑ връщане към меню ↑

заключение

Основното нещо - да изберете огледало, което се вписва в конкретна кухня и на вкуса на конкретно семейство. За да направите това, можете не само да мислите, но и да нарисувате скици и дори да използвате компютър, опитвайки се на коя опция би било идеално.

връщане към меню ↑ връщане към меню ↑

ФОТОГАЛЕРИЯ (повече от 85 снимки)

6.3 Общ резултат
Огледална кухня

Страхувате ли се от огледалата в кухнята? Мислите ли, че това е нещо нереално и неприемливо? Ще ви докажем, че в кухнята има много места, където можете да подредите органично огледалото, без да навредите на интериора.

грижа
6
практичност
6
Избор на опции
7
Goodies
 • позволява визуално разширяване на пространството, което в един апартамент с малък кухненски бокс е много полезно, може да бъде отличен акцент, да се концентрира вниманието, където собствениците искат, и да отвлече вниманието от това, което не биха искали да показват, може да бъде просто красива ,
минуси
 • първо трябва да го изберете, след това да го купите, след това да го вземете в къщата, след това да го поправите, и ако се окаже, че мястото е избрано неправилно, ще трябва да го поправите отново - всичко това изисква време, усилия и пари, може да падне, да се счупи или дори да осакати някой тогава, то не е подходящо навсякъде - в същия произход няма да има смисъл от него.
Добавете своя преглед

Ще се радваме и на вашето мнение

Оставете отговор

Вашата обща оценка

bg2.decorexpro.com - Дневник по дизайн, архитектура, интериорен дизайн

стаи

Двор и градина

дизайн